Sastav NK Slaven Belupo

Nikoloski – Poldrugač, Radeljić, Kristić – Pejić (od 46. Bošnjak), Šomoci, Sopić, Mumlek (do 88. Kelemen), Božac – Dodik, Vručina (73. Šaranović)

Trener: Elvis Scoria

Sastav NK Međimurje

Čonkaš – Vitas, Balašković, Andre Silva – Darmopil, Cicero Lima, Janjetović (od 71. Ricardo Costa),Grgurović (od 36. Štefančić), Pletikosić (od 36. Celiščak) – Piškor, Kresinger

Trener: Stanko Mršić

Suci

Glavni sudac: Alojzije Šupraha (Kolan)

Pomoćni suci: Slavko Čulina, (Zagreb), Tvrtko Jureša (Zagreb), Edi Šunjić (Split)

Golovi

0:1 Pejić, 0:2 Mumlek (11 m), 0:3 Dodik

Žuti kartoni

M. Janjetović (Međimurje), P. Pejić, Ž.Sopić (Slaven Belupo)

Crveni kartoni

Gledatelja

1500

Izvještaj sa utakmice

Međimurci nisu mogli protiv organizirane igre Slavena Belupa. Slaven Belupo je sve riješio u prvih pola sata, kada je postigao 0:3, a takav je rezultat, uz sve napore s obje strane, ostao do kraja. Usprkos kiši i skliskom terenu utakmica je bila zanimljiva s mnogo napada i udaraca prema vratima.

Početak je bio u znaku domaćih, njihove inicijative i želje, ali su našili na ovoga puta organizirani igru Slavena Belupa, u kojoj su u zadnjoj liniji bili Poldrugač, Radeljić i Kristić, Božac je stavljen na lijevi, a Pejić na desni bok, dok je Mumlek dobio više prostora u vezi. Ta se kombinacija pokazala jako dobrom. Već u 12. minuti kod prvog ozbiljnijeg napada Mumlek je izveo korner, a Pejić glavom postigao gol u buketu igrača, bio je najviši, 0:1. Međimurje je nastavilo agresivno, pa je Nikoloski u 16. minuti izvadio loptu iz gornjeg kuta nakon udarca Piškora. U 25. minuti golman Čonkaš je nepotrebno srušio Pejića na rubu šesnesterca. Šupraha je opravdano dosudio jedanaesterac, kojeg je Mumlek pretvorio u 0:2. U 31. Grgurović je dobro pucao iz daljine, Nikoloski odbio u korner, a u uzvratu je Dodik snažno pucao s 10-ak metara iskora, Čonkaš odbio u korner, onda je lopta šetala lijevo-desno, dok nije došla do Mumleka, koji je poslao preciznu loptu na Dodikovu glavu, stari majstor nadmudrio je nespretne obrambene igrače Međimurja i bilo je 0:3. Međimurje je imalo prigode u 39. (Piškor u živi zid), u 41. Darmopil, Nikoloski obranio, u 42. lopta izbačena ispred Nikoloskog, a u 45. Nikoloski brani oštar udarac Kresingera s 15 metara.

U drugom dijelu u 51. minuti Štefančić nije iz blizine svladao Nikolovskog, a domaći minutu kasnije nisu iskoristili veliku gužvu. Onda je Slaven imao tri stopostotne šanse. Najprije je Šomoci na milimetar poslužio Bošca koji se sam pred Čonkašom poskliznuo, a u 63. je Dodik pokazao i driblerske i asistentske sposobnosti: izmiješao je obranu domaćih i dao povratnu loptu Šomociju, a Šomoci sam pogađa Čonkaša. U 66. kontra Dodika na dodanu loptu Mumleka i udarac pokraj gola. Darompil, najbolji Čakovčanac, pogađa u 72. stativu, Dodik u kontri u 74. opet pokraj gola. Balaškovićev slobodni u 79. odbio je Nikoloski nogom.