Maribor

2 - 0

Slaven Belupo


10.10.2015. - prijateljska međunarodna utakmica

Maribor: Handanović, Pušaver, Mertelj, Gigli, Viler, Dervišević, Sallalich, Vršič, Bohar, Mendy, Tavares (još su igrali: Obradovič, Janža, Mejač, Vukliševič, Volaš, Hodžić, Celar)

Trener: Krunoslav Jurčić

Slaven Belupo: Rozman (od 63. Marković) - Barić, Galović, Mikulić, Štiglec (od 63. Martinaga) - Paracki (od 68. Arap), Crepulja, Jambor (od 79. Halilović) - Delić (od 55. Marcijuš), Križman, Savić (od 55. Ozobić)

Trener: Željko Kopić

Sudac: Armando Šorli (Slovenija)

Strijelci: 1:0 - Celar (62), 2:0 - Volaš (66)

Slaven Belupo je gostovao u Mariboru gdje je u prijateljskom susretu s istoimenim klubom i aktualnim slovenskim prvakom izgubio 2:0, a oba pogotka domaćini su postigli u drugom poluvremenu.
U našoj momčadi nedostajali su ozlijeđeni Međimorec, Purić i Potokar, Ejupi zbog viroze i Brlek koji se nalazi u sastavu mlade reprezentacije Hrvatske, dok Gregurina nije ulazio u igru.
Mariborčani su bili bolji suparnik u uvodnom dijelu susreta da bi se naši igrači ubrzo oslobodili pritiska, ali bez ozbiljnije završnice.
Domaćini su došli u vodstvo u 62. minuti kada je Mejač prošao po lijevoj strani, loptu ubacio za Celara koji je svladao našeg vratara Rozmana.
Nekoliko minuta kasnije Maribor je povisio na 2:0, a pogodak je glavom postigao Volaš. Kod oba gola naša obrana nije najbolje reagirala.
Do kraja utakmice najizglednije prigode za naš klub nisu realizirali Martinaga i Marcijuš, čije je udarce zaustavio vratar Obradovič.