Sastav NK Slaven Belupo

Lisjak – Crnac, Gal, Jurić – Brgles (od 87. P. Bošnjak), Vukojević, Posavec, Radić – Kosić (od 67. Sertić) – Guć (od 74. Vručina), Dodik

Trener: Milo Nižetić

Sastav NK Kamen Ingrad

Galinović – Smoje, Poleti, Vuica – Balašković, Kralj (od 80. Čižmek), Kovač, Rendulić – Jakirović (od 66. Bajsić) – Lišnić (od 62. Karoglan), Šaranović

Trener: Nenad Gračan

Suci

Glavni sudac: Ivica Modrić (Zagreb)

Pomoćni suci: Boško Vukušić (Zagreb), Milan Nesvanulica (Zagreb) i Šime Vukić (Rijeka)

Golovi

1:0 Smoje (85’)

Žuti kartoni

Jurić (60’)

Crveni kartoni

Gledatelja

400

Izvještaj sa utakmice

Velika je za Slaven Belupo ostala neosvojiva tvrđava, u susretu 30. kola Prve HNL Ožujsko Kamen Ingrad je pogotkom Smoje ostvario pobjedu od 1:0.

Naša je momčad nastupila bez Jurčića i Pejića, u promijenjenoj 3-4-1-2 formaciji. Prvu je prigodu u susretu bez rezultatskih imeprativa imao Slaven Belupo, u 11. minuti Posavec je iz slobodnog udarca tukao pored gola. Rendulić je u 21. minuti prošao po lijevoj strani i opasno tukao, no Lisjak je istrčao i nogama obranio. Iz kornera koji je uslijedio ubacio je Rendulić, a Vuica glavom šalje loptu iznad vratiju. Nakon dobre akcije u 26. minuti u prilici se našao Guć, ali je umjesto solo-prodora izabrao dodavanje Dodiku, koje je bilo neprecizno. Slaven Belupo je preuzeo inicijativu krajem prvog dijela, ali izrazitih prilika nije bilo. Bilježimo tek pokušaje Posavca i Dodika iz daljine, ali je u oba navrata Galinović bio siguran.

U nastavku susreta prvi prijete domaći. U 54. minuti Jurić blokira udarac Kovača, Šaranović s tri metra tuče, ali Lisjak krajnjim naporom odbija loptu u korner. U 63. minuti Kosić je oprobao udarac s 18 metara od Galinovića, no lopta odlazi pokraj gola. Pokušao je u 70. minuti i svježi Sertić s iste udaljenosti, no vratar Kamena opet je siguran. U 73. minuti Kralj se iznenada našao u šansi, ali je Lisjak lako uhvatio loptu nakon slabog udarca.

U 85. minuti Balašković je s desne strane ubacio pred šesnaesterac Slavena, gdje se nakon neuspjelog namještanja zaleđa gostiju našao potpuno sam Smoje, koji je lako svladao Lisjaka za konačnih 1:0. Lisjak je u 88. minuti spasio mrežu ispred Čižmeka, a P. Bošnjak u 90. minuti glavom šalje loptu iznad gola.