Sastav NK Slaven Belupo

Pelin – Crnac, Kurilić, Gal – Bošnjak (od 78. Šaranović), Vukojević, Musa (od 78. Dodik), Šomoci (od 90. Kelemen), Višković – Pejić, Karabogdan

Trener: Branko Karačić

Sastav NK Drava Ptuj

Dabanovič – Miljatovič, Štebal, Lunder – Petek (od 64. Čeh), Težački, Alibabič (od 13. Prejac), Zajc – Korez (od 46. Sladojević), Trenevski – Gorinšek

Trener: Srećko Lušić

Suci

Glavni sudac: David McKeon (Irska)

Pomoćni suci: Ciaran Delaney (Irska), Joseph Cassidy (Irska) i Robert Šegula (Slovenija)

Golovi

0:1 Šaranović (90)

Žuti kartoni

Vukojević (15), Gal (23), Štebal (80)

Crveni kartoni

Gledatelja

800

Izvještaj sa utakmice

Slaven Belupo ostvario je pobjedu i u uzvratnoj utakmici 1. kola Intertoto kupa, pobjedom od 1:0 nad slovenskom Dravom u Mariboru. Na taj način naša je momčad ostvarila prolaz u 2. kolo Intertoto kupa, gdje je vjerojatni suparnik rumunjska Gloria.

Utakmica je igrana u Mariboru zbog toga što stadion u Ptuju ne udovoljava uvjetima UEFA-e. U 2. minuti Pelin je obranio udarac Alibabiča glavom, a u 3. minuti Pejić je ostao malo prekratak na ubacivanje Karabogdana. U 21. minuti Gorinšek šalje loptu glavom preko gola, kao i Pejić na drugoj strani u 23. minuti. U 39. je Musin slobodni udarac obranio Dabanovič, a u završnici prvog dijela Karabogdan je dao prejak for, pa je Dabanovič ispred njega uhvatio loptu.

U nastavku u 52. minuti Musa s ruba šesnaesterca prebacuje vrata, a Prejac u 54, snažno tuče pokraj gola. U 72. pokušava i zajc, neprecizno. Kad se već činilo da će susret završiti bez pogodaka, Slaven Belupo je postigao pobjedonosni gol. Dravini su igrači bili u napadu, a Karabogdan je pokrenuo kontranapad po lijevoj strani, ubacio je na drugu vratnicu, gdje Šaranović glavom lako matira Dabanoviča za konačnih 0:1.