Sastav NK Slaven Belupo

Perić, Ivica, Karabatić, Škopljanac, Hucika, Šarić, Ribić, Mužek, Kelemen (od 76. Saban), Nosek (od 57. Domjanić), Bunc

Trener: Miljenko Dovečer

Sastav NK Čakovec

Solomun, Međimorec, S. Bošnjak, Kacić, P. Bošnjak, Ferenčina, Kovačević (od 73. Brglez), Medvid, M. Kovačić (od 46. Dodik), Geršak (od 46. Jurčec), Filipović

Trener: Dražen Besek

Suci

Glavni sudac: Vlado Svilokos (Sisak)

Pomoćni suci: Vlado Crnolatac (Sisak) i Željko Perak (Karlovac)

Golovi

 

Žuti kartoni

20’ Mužek, 23’ Geršak, 58’ Filipović, 60’ Medvid, 64’ Jurčec, 83’ S. Bošnjak, 85’ Kacić, 85’ Ivica

Crveni kartoni

15’ Bunc

Gledatelja

3000

Izvještaj sa utakmice

Slaven Belupo došao je na noge Čakovcu u namjeri ne izgubiti. Nakon 90 minuta igre željeni je cilj ostvaren, no s velikom dozom žali za onim što je propušteno. Naime, veći dio utakmice “farmaceuti” su proveli s igračem viška na polovici terena koji je pripadao domaćinu, no ponovo je neefikasnost bila razlog nepopularne podjele bodova.

Prvu priliku za Čakovec propustio je Nosek koji je u 15. minuti dobar Hucikin nabačaj poslao iznad gola.

U istoj minuti Gregor Bunc udario je Kacića bez lopte pa ga je Svilokos sasvim opravdano poslao na prijevremeno tuširanje.

Isključenje igrača natjeralo je Međimurce na zatvoreniju varijantu koja bi im omogućila tek poneki uspješan kontranapad, ali takvim načinom igre veći dio vremena provodili su pred svojim šesnaestercem.

Slaven je mogao povesti u 39. minuti kada je Perić odbio šut Kacića s otprilike 17 metara. Do lopte je prvi stigao Geršak koji je šalje prema mreži gdje joj se isprječuje ruka Filipovića i sudac Svilokos prekida igru te dosuđuje slobodan udarac u korist Čakovčana.

U poluvremenu Besek je uveo Jurčeca i Dodika umjesto indisponiranog Kovačića i kartoniranog Geršaka, no na žalost bez vidne razlike u igri.

Najveću šansu utakmice propustio je Domjanić koji je nakon idividualne akcije izašao pred Solomuna i s 15 metara špicom loptu poslao iznad vratnice.

Tek ulaskom Brglesa u 73. minuti vidjeli smo par iskoristivih centaršuteva od kojih je tek jednog Ferenčina uz 80. minuti zamalo poslao glavom pored desne vratnice.

Isti igrač dao nam je nakon susreta izjavu koja jasno isključuje zadovoljstvo gostiju .

Roy Ferenčina: ” S obzirom da smo imali viška igrača morali smo pobjediti.”