Sastav NK Slaven Belupo

Solomun – Gal, Crnac, Jurčić, Jurić – Brgles (87’ Radić), Vukojević, Šomoci (46’ Guć), Pejić (76’ Dodik) – Srpak – Vručina

Trener: Ivan Bedi

Sastav HNK Hajduk

Balić – Vejić, Rukavina, Neretljak – Blatnjak (77’ Pralija), Andrić, Carević, Đolonga – Bule, Turković (66’ Miladin), Krpan (90’ Rački)

Trener: Zoran Vulić

Suci

Glavni sudac: Ante Vučemilović (Osijek)

Pomoćni suci: Tomislav Šetka (Đakovo), Krunoslav Vuletić (Osijek), Ante Vuko (Strožanac)

Golovi

0:1 Vručina (28’), 1:1 Vejić (40’), 2:1 Đolonga (55’)

Žuti kartoni

Rukavina (7’), Crnac (45’), Vručina (57’), Vejić (70’)

Crveni kartoni

Rukavina (84’ – drugi žuti)

Gledatelja

6000

Izvještaj sa utakmice

Oslabljena momčad Slavena Belupa pružila je dobar otpor i dopadljivu igru s liderom prvenstva, koji je na kraju ipak slavio minimalnim rezultatom od 2:1. Našoj ekipi nedostajalo je čak dvanaest igrača, ali to se na travnjaku nije vidjelo. Hajduk utakmicu otvara s dvije dobre prilike, ali Turković i Krpan nisu bili precizni. Slaven Belupo dolazi u vodstvo u 28. minuti prvim prvoligaškim pogotkom Bojana Vručine, koji je prevario trojicu igrača i vratara Balića i postavio senzacionalnih 0:1. Ipak, Hajduk ubrzo izjednačava, Carević u 40. minuti izvodi korner, a Vejić iz blizine s glavom pogađa za 1:1.

U nastavku prva prilika pripada Slavenu Belupu, Brgles prolazi po desnoj strani i ubacuje na drugu vratnicu, gdje Vručina iz prve tuče pokraj gola. Hajduk sretno i spretno dolazi u vodstvo u 55. minuti, Đolonga izvodi slobodan udarac s 20 metara, lopta se odbija od živog zida, vara Solomuna i odlazi u mrežu za 2:1.

Do kraja smo gledali ravnopravnu utakmicu s još dvije izrazite prilike. Udarac Blatnjaka u 73. minuti blokirao je Jurčić, dok je pokušaj Vručine u samoj završnici obranio vratar Balić. Sve u svemu, Slaven Belupo pružio je neočekivano dobar otpor, a da je bilo više sreće, možda bi i rezultat bio drugačiji.