Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, P. Bošnjak (86’ Brgles), Amižić, Crnac, S. Bošnjak, Kacić, Radiček, Kovačević, Kovačić, Posavec (70’ Međimorec), Geršak (77’ Filipović)

Trener: Dražen Besek

Sastav HNK Cibalia

Marić, Križanović, Kovačević (46’ Antić), Tkalčević, Lučić, Pernar, Jurić (67’ Grgić), Pavličić, Karabogdan, Goncalvec Marques (46’ Panić), Bartolović

Trener: Davor Čop

Suci

Glavni sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Pomoćni suci: Pero Radić (Rijeka), Vlado Crnolatac (Petrinja), Šime Vukić (Rijeka)

Golovi

1:0 Amižić (74’), 2:0 Geršak (77’)

Žuti kartoni

P. Bošnjak (5’), Jurić (15’), Geršak (51’)

Crveni kartoni

M. Kovačić (55’)

Gledatelja

500

Izvještaj sa utakmice

Reprezentativna stanka bila je stigla u pravi čas.

Mini ciklus priprema, osim što je donio vidna poboljšanja u fizičkoj spremi vratio je sliku Slavena kojeg smo navikli gledati tijekom prošlog prvenstva. Koncentracija i borbenost, zajedno s Besekovom vizijom napadačkog nogometa, napokon je počela vraćati ono što je tijekom prvih kola unatoč dobroj igri bilo nedohvatljivo.

Utakmica se ne može pohvaliti “umiranjem od ljepote” ni s jedne strane.

Minimalnoj terenskoj inicijativi domaćina koji u gotovo sat igre nije ozbiljnije zaprijetio Ivici Solomunu, parirala je nepreciznost Slavenovih veznjaka.

Mario Kovačević u 40. minuti povratnu loptu iz gotovo idealne pozicije poslao je iznad Marićevih vratiju, dok je Posavec u 53. mogao dovesti Slaven u vodstvo da je nabačenu loptu na 9 metara od gola bolje zahvatio glavom.

Imperativ pobjede koji je kao mač visio nad glavom proteklog vikenda, ove je subote izostao, no ponovio se bespotrebni moment isključenja u 55. minuti kad je nervozni Miljenko Kovačić zaradivši isključenje u 55. minuti brojčano oslabio momčad pri rezultatu 0:0.

Ekipa Slaven u tim je trenucima odlično odigrala u obrani tako da je bilo koji od obrambenih igrača mogao ponijeti titulu najboljeg na terenu. Ta je čast zasluženo ipak pripala Amižiću koji se u 73. minuti na dodavanje Radičeka odlučio na udarac s 20 metara , koji je nakon pomalo nespretne asistencije Marića , završila u mreži.

U 77. minuti Kovačević je loptu iz kontre dodao Geršaku koji špicom iznad istrčalog vratara pogađa desni kut za konačnih 0:2.