Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, Međimorec, P. Bošnjak, Gal, Brgles, Ferenčina, Posavec (od 72’ Jurić), Radiček, Tukser, Kovačić (od 88’ Filipović), Dodik

Trener: Rajko Magić

Sastav FK Ozeta Dukla

Smak, Konečny, Nečas, (od 49’ Paraska), Mičenec, Šmelko, Đuriš (od 83’ Martauš), Kopačka, Hanko, Švrček, Staš (od 51’ Ivana), Fabuš

Trener: Robert Paldan

Suci

Glavni sudac: Delče Jakimovski (Makedonija)

Pomoćni suci: Mijalčo Mihailov (Makedonija) i Dimitar Meckarovski (Makedonija)

Golovi

1:0 Fabuš (11 m) (22’), 2:0 Đuriš (42’), 3:0 Fabuš (75’), 3:1 Dodik (76’)

Žuti kartoni

 

Crveni kartoni

 

Gledatelja

1700

Izvještaj sa utakmice

Na dan utakmice nekolicina igrača požalila se na želučane tegobe pa je trener Magić bio primoran najteže slučajeve (Geršak i S. Bošnjak) ostaviti u hotelu.

Početak utakmice pripao je domaćinu koji sistemom 4-4-2 koristio nesnalaženje veznog reda Slavenaša. Brzo su dolazili na poludistance s kojih su dugim loptama na svoje napadače stvarali dosta nereda u obrani Koprivničanaca.

Tako već u 5. minuti Fabuš glavom proslijedio dugu loptu, upućenu od vratara, na Staša koji pogađa vratnicu.

U 19. minuti, na ubačaj sa strane, Svrček glavom sa 7 metara prijeti ali Solomun sigurno hvata loptu.

U 22. minuti, nakon gužve u šesnaestercu, lopta pogađa u trbuh Petra Bošnjaka, koji je ležao na zemlji, a sudac nimalo opravdano pokazuje na bijelu točku.

Siguran izvođač za 1:0 bio je Martin Fabuš koji je precizno pogodio gornji lijevi kut vratara Slavena.

Nakon pogotka farmaceuti se oslobađaju pritiska i već u 31. minuti Posavec lijepo upošljava Tuksera koji je išao po lijevoj strani no nije na vrijeme uposlio utrčale Ferenčinu i Kovačića koji su bili u izglednoj prilici.

U 37. minuti, Kovačić uposlen od Posavca probija lijevu stranu, no ni on ne uspijeva ubaciti loptu prema natrčalim Ferenčini i Dodiku već mlako upućuje loptu po zemlji koju protivnički vratar bez problema lovi.

U 42. minuti Staš izlazi sam pred Solomuna, tuče, vratar njegov udarac odbija na 16 metara. Na tu loptu natrčava Hanko, iz punog trka tuče a Solomun po drugi puta brani. Odbijenu loptu natrčali Đuriš sprema u mrežu i trećim uzastopnim udarcem donosi 2:0 za domaće.

U 75. minuti Ivan prolazi kraj Međimorca, tuče oštro, Solomun u paradi odbija no na nesreću Slavena na loptu prvi stiže ponovo igrač Dukle, Fabuš, koji iz okreta pogađa donji desni kut.Moramo napomenuti da je u tom periodu pomoćni sudac označio nekoliko “zaleđa” kada su igrači Slavena sa svoje strane igrališta utrčavali prema domaćem vrataru.

Minutu kasnije Tukser upošljava iz drugog plana natrčalog Ferenčinu koji izbija pred vratara i nesebično upošljava Marija Dodika koji rutinirano šalje loptu u mrežu.

Taj gol ostavio je nadu za uzvrat u Koprivnici.