ZENIT: Malafeev (0d 46. Čantofalsky), Križanac (od 46. Fayzulin), Širl, Gubačov, Anukov, Zyryanov, Semshov, Denisov, Timushchuk, Fatih (od 46. Pogrebnyak), Danny (od 70. Ivanov).

Trener: Dick Advocaat.

SLAVEN BELUPO: Rodić, Purić, Kokalović, Lapić, Čaval, Poldrugač, Šafarić, Posavec, Delić, Poredski, Jurić (drugo poluvrijeme: Pelin, Jakšinić, Rogulj, Maras, Ružman, Nicolas, Gregurina, Jajalo, Bilen, Pavec, Vručina).

Trener: Mile Petković

Strijelci: 0:1 – Jajalo (72), 1:1 – Pogrebnyak (75), 2:1 – Pogrebnyak (87).

Sudac: Svetlan Vikloz (Ukrajina).

Izvješće:

U drugoj prijateljskoj utakmici na pripremama u turskoj Antalyji Slaven Belupo sastao se s ruskim Zenitom (St. Petersburg), prošlogodišnjim pobjednikom Kupa Uefe i Superkupa. Iako je izgubio (2:1) koprivnički prvoligaš pružio je vrlo dobar otpor uglednom europskom klubu u kojem je uz nekoliko ruskih reprezentativaca nastupio i hrvatski reprezentativac i svojedobno igrač Slavena Belupa Ivica Križanac.
Nakon nekoliko vrlo dobrih prigoda, koje su imali farmaceuti u prvih 45 minuta, najbolju je propustio mladi Poredski kada je bio oči u oči s reprezentativnim ruskim vratarem Malafeejevim, koji je padom u noge otklonio opasnost. U drugom dijelu igre trener Slavena Mile Petković uveo je novu jedanaestoricu, koja je također prikazala dobru igru i pogotkom Jajala iz slobodnog udarca u 72. minuti došla u vodstvo 1:0. Samo tri minute kasnije izjednačio je reprezentativni ruski napadač Pogrebnyak, koji je iskoristio grešku u koprivničkoj obrani. Pogrebnyak je postigao i pobjednički pogodak za Zenit kada je snažnim udarcem s 20 metara svladao vratara Pelina.
– Zenit je jedan od najboljih europskih klubova i mislim, da smo mu se jako dobro suprostavili. Imali smo više izglednih prigoda i prava je šteta, što već u prvom poluvremenu nismo postigli pogodak. U završnici utakmice odlučilo je iskustvo Zenita i naravno sjajni strijelac Pogrebyak. Neki naši mlađi igrači imali su priliku igrati protiv nekoliko ruskih reprezentativaca i nadam se, da su dosta toga naučili – kazao je kapetan Slavena Belupa Dalibor Poldrugač.
Hrvatski reprezentativac Ivica Križanac, koji je prvoligašku karijeru započeo u Slavenu Belupu kada ga je vodio trener Luka Bonačić igrao je u prvom dijelu susreta.
– Pratim igre svog bivšeg kluba čije sam utakmice gledao u Kupu Uefe kada je igrao s grčkim Arisom i moskovskim CSKA. Iznenađen sam igračkom kvalitetom koju ima Slaven i mislim, da je zasluženo u vrhu hrvatskog nogometa – zaključio je Ivica Križanac.