NAŠI TRENERI FERENČINA I CRNAC IGRALI SU ZA SLAVEN BELUPO U PRVOJ EUROPSKOJ UTAKMICI

17.07.2012.


Prvi nastup u Europi Slaven Belupo je imao 17. lipnja 2000. godine također sa klubom iz Sjeverne Irske. Bilo je to u sklopu tadašnjeg Intertoto kupa kada je suparnik farmaceutima bio Glenavon iz Lurgana.

Prva utakmica odigrana je u Sjevernoj Irskoj 1:1, a izjednačujući pogodak za naš klub postigao je Renato Jurčec. Bio je to ujedno i prvi pogodak farmaceuta u europskim nastupima.

Uzvratni susret je odigran u Koprivnici 24. lipnja pred 3.500 gledatelja u kojem je Slaven Belupo bio vrlo uvjerljiv i pobijedio 3:0. Dvostruki strijelac bio je Jurčec, a jedan pogodak postigao je Frano Amižić.

U obje utakmice nastupio je i sadašnji trener Roy Ferenčina kao i njegov pomoćnik Pavo Crnac, dok je momčad Slavena Belupa vodio trener Mladen Frančić.

Sjećam se našeg prvog nastupa u Europi u kojem smo prikazali dobru igru i postigli neodlučeni rezultat, dok smo u Koprivnici potpuno nadvisili momčad Glenavona i postigli uvjerljivu pobjedu. Uvjeren sam, da ćemo i sada biti bolji od Sjevernih Iraca – kratko je rekao sadašnji trener Slavena Belupa Roy Ferenčina.