Naš napadač Davor Vugrinec izbio je na čelo najboljih strijelaca u povijesti hrvatskog nogometa sa svojih 127 pogodaka

14.04.2012.


Napadač Slavena Belupa Davor Vugrinec sigurno će vodeći pogodak u susretu s Lokomotivom pamtiti za cijeli život. Njegov slobodni udarac, koji je završio u mreži Zagrepčana donio mu je naslov najboljeg strijelca u povijesti dosadašnjih prvenstava Prve hrvatske nogometne lige.

Bio je to njegov 127. gol otkako igra u hrvatskom prvenstvu s kojim je za pogodak pretekao dosadašnjeg vodećeg strijelca Igora Cvitanovića, svojedobno napadača zagrebačkog Dinama.

–   Naravno da sam sretan zbog pogotka koji me doveo na vrh hrvatskih prvoligaških strijelaca. U hrvatskom prvenstvu igrao sam za Dinamo, Rijeku, Zagreb i Varteks, a sada sam u Slavenu Belupu u koji sam došao ovog proljeća. Posebno mi je drago što sam upravo među farmaceutima postigao svoj 127. pogodak s kojim sam došao na čelo najboljih strijelaca u povijesti hrvatskog prvoligaškog prvenstva – kazao je nakon utakmice s Lokomotivom Davor Vugrinec i dodao:

–   Vjerujem, da ću postići još koji pogodak u nastavku prvenstva i povećati vlastitu prednost. Iako imam 37 godina još ne razmišljam o kraju igračke karijere. U Slavenu Belupu se sjajno osjećam i mislim da ću svojim igrama pridonijeti da farmaceuti još jednom  izađu u Europu – završio je Davor Vugrinec koji je primao čestitke svih prijatelja koprivničkog nogometa za vodeće mjesto strijelaca u povijesti hrvatskog nogometa.

Na pogotku koji je postigao čestitali su mu također članovi uprave našeg kluba, treneri Roy Ferenčina i Tomislav Ivković, kao i njegovi suigrači.