NA UTAKMICAMA U MEDULINU TRENER ANTE ČAČIĆ TRAŽI NAJJAČI SASTAV ZA PROLJETNO PRVENSTVO

20.01.2015.


Nema dvojbe da je Slaven Belupo odlično iskoristio jednotjedni boravak u Malom Lošinju gdje se najviše radilo na tjelesnoj pripremi, što je rezultiralo pobjednički rezultat u prvom nastupu na turniru Arena cup u Medulinu.

Farmaceuti su svladali srpskog prvoligaša OFK Beograd (1:0) i to u susretu u kojem je trener Ante Čačić isprobao dvije momčadi iz kojih će nakon svih pripremnih ogleda odabrati najbolji sastav za proljetni dio hrvatskog prvenstva, a pobjednički pogodak postigao je Ozobić krajem utakmice (82. minuta) nakon vrlo dobre akcije u kojoj su sudjelovali Melnjak i Jambor.

Iako je još prerano govoriti o postavi koja će startati u drugi dio prvenstva za očekivati je da će njenu okosnicu činiti igrači koji su iznijeli najveći teret u završnici jesenske sezone, točnije od vremena kad ih je preuzeo Čačić pod čijim su vodstvom od najozbiljnijeg kandidata za ispadanje završili na više nego vrlo dobrom sedmom mjestu.

Naravno da će pravi odgovor na postavu koja će dočekati nogometaše Zagreba u Koprivnici (8. veljače) dati upravo nastupi na Arena cupu na kojem će naša momčad u srijedu odmjeriti snage s četvrtoplasiranim prvoligaškim sastavom Lokomotive, te u razigravanju za plasman s Mariborom, Istrom ili Vitezom koji se natječu u drugoj skupini spomenutog turnira.

Usto, Slaven Belupo će na medulinskim pripremama odigrati još jednu prijateljsku utakmicu izvan Arena cupa a suparnik bi mu trebala biti momčad s kojom se neće sastati u sklopu spomenutog turnira.

Posljednju provjeru prije početka proljetne sezone, kako nam je rekao sportski direktor kluba Josip Omrčen-Čeko farmaceuti će imati s mađarskim prvoligašem Dunajvarosem (31. siječnja) najvjerojatnije u Koprivnici, ako to dozvole vremenske prilike.

Za očekivati je da će naše igrače zaobići ozljede i da će trener Ante Čačić imati dobar izbor za proljetno natjecanje u kojem će najvažnije biti, što prije osigurati prvoligaški status i pokazati da je Slaven Belupo više nego stabilan hrvatski klub.