NA SVEČANOJ SKUPŠTINI PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA NK SLAVENA BELUPA

16.02.2008.


Monografija sadrži 360 stranica i više od tisuće fotografija iz bogate povijesti našega kluba. U prvom dijelu obrađena je 90-godišnja povijest Slavena i nogometa u Koprivnici, a drugi dio obuhvaća posljednjih deset godina, razdoblje igranja Slavena Belupa u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi te nastupe u UEFA Intertoto kupu i Kupu UEFA-e.
Hrvatsku Vladu je na svečanoj sjednici skupštine predstavljao Damir Polančec, njezin dopredsjednik i ministar gospodarstva. Nazočni su bili i dr. Zrinka Kovačević, državna tajnica za sport, Vlatko Marković, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS-a, Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Zvonimir Mršić, gradonačelnik Koprivnice, Darko Marinac, predsjednik Uprave Podravke, dr. Zdravko jelenović, bivši savjetnik predsjednika RH, kao i Krešimir Friedrich, posljednji predstavnik obitelji koja je osnovala Slaven.
Nazočnima su se obratili Josip Friščić, dopredsjednik Slavena Belupa i dopredsjednik Sabora, predsjednik kluba Stanislav Biondić, gradonačelnik Zvonimir Mršić, župan Darko Koren, predsjednik HNS-a Vlatko Marković i potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Najvećim sponzorima kluba Podravki i Belupu uručene su zlatne plakete, dok je počasnim predsjednikom Slavena Belupa proglašen Nikola Felak, koji je bio na čelu kluba prilikom ulaska u Prvu Hrvatsku nogometnu ligu 1997. godine.
Nakon sjednice skupštine, pripadnici brojnih generacija slavenaša i uzvanici okupili su se na ručku u hotelu Podravina.