MOMČADSKOM IGROM DO IZNENAĐENJA U MOSKVI

30.09.2008.


Slaven Belupo će danas u Moskvi odigrati uzvratnu utakmicu 1. kola Kupa UEFA-e s ruskim predstavnikom CSKA.
U prvoj utakmici u Koprivnici naša momčad je pružila dobru igru, ali je u završnici ipak primila dva gola i izgubila rezultatom 1:2. Igrači i vodstvo Slavena Belupa u Moskvu su doputovali u ponedjeljak, a u terminu utakmice od 18 sati održan je i trening na Stadionu Lužnjiki, koji može primiti 65.000 gledatelja. Uoči treninga, trener Slavena Belupa Mile Petković obratio se predstavnicima ruskih i hrvatskih medija na konferenciji za novinare.
– CSKA je apsolutni favorit u ovoj utakmici, ali ponekad i David pobijedi Golijata. Ruska momčad u svojim redovima ima niz kvalitetnih pojedinaca koji su reprezentativci svojih zemalja, a mi im se možemo suprotstaviti samo kolektivnom igrom i zajedništvom, kao što smo to učinili u prvoj utakmici u Koprivnici. U Moskvi neće igrati ozlijeđeni Lapić te Gregurina koji se oporavlja od viroze, a priliku će od prve minute vjerojatno dobiti Maras, Kokalović i Nicolas. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i dostojno predstavljati naš klub, grad i hrvatski nogomet u Moskvi – izjavio je trener Slavena Belupa Mile Petković.
Moskva, Stadion Lužnjiki: CSKA – Slaven Belupo (Kup UEFA, 1. kolo, uzvratna utakmica).
Utorak, 30.09.2008. u 18 sati (TV-prijenos: HTV 2).
Sudac: Iain Robertson Brines. Pomoćnici: William Conquer, Mark Doyle i Stephen Finnie (svi iz Škotske).
KANDIDATI: Rodić, Pelin, Purić, Kokalović, Rogulj, Čaval, Maras, Poldrugač, Bilen, Nicolas, Posavec, Šafarić, Jajalo, Delić, Vručina, Kresinger, Jurić, Šehić.
NEDOSTAJU: Lapić (ozlijeđen), Gregurina (oporavljenik).