Matej Šakota novi je igrač Slaven Belupa

16.06.2023.


Matej Šakota novi je igrač Slaven Belupa. Osamnaestogodišnji krilni napadač danas je s našim klubom potpisao trogodišnji ugovor, koji se može produžiti za još jednu dodatnu godinu, te će se od sutra priključiti momčadi trenera Ricarda Moniza.

Šakota u Slaven dolazi iz juniora Dinama za koje je ove sezone postigao deset pogodaka i upisao 14 asistencija u 16 prvenstvenih nastupa.  Zaigrao je i u svih šest utakmica Lige prvaka za mlade upisavši 340 minuta na terenu i jedan pogodak i to protiv Milana u Kranjčevićevoj.

Svoje prve nogometne korake, prije prelaska u Dinamo, napravio je u Zrinjskom iz Mostara, a valja istaknuti da je stalni član mladih reprezentacija Bosne i Hercegovine za koje je upisao 28 nastupa.

– Dobili smo izuzetno potentnog igrača za kojeg smatramo da može napraviti puno u našem dresu. Okomit je, traži igru jedan na jedan i voli dolaziti u završnicu. Može igrati na svim pozicijama u napadu, a prirodna mu je pozicija na lijevom krilu. Ispred njega je veliki posao te puno rada i odricanja na svakom treningu i utakmici. Želim mu dobrodošlicu i sreću u našem klubu – rekao je koordinator za sportsku politiku Dejan Šomoci.

Zadovoljstvo nakon potpisa nije skrivao ni Matej.

– Jedva čekam da se priključim momčadi i krenem s radom. Želim se što prije upoznati s idejama trenera i s novim suigračima i, naravno, od početka prvenstva krenuti s pobjedama – rekao je Šakota po dolasku u naš klub.

Matej, dobro došao u Koprivnicu i Slaven Belupo. Želimo ti sreću i puno uspjeha u plavom dresu.