Mario Hontić: “Vratari će do početka sezone biti na vrhunskoj razini”

20.01.2019.


Nogometaši Slaven Belupa i dalje se vrijedno pripremaju u Medulinu, a do nastavka prvenstva i utakmice s Rijekom ostalo je tek deset dana. Nakon gotovo tri tjedna odrađenog trenažnog procesa, trener vratara Mario Hontić koji je zadužen za pripremu vratarskog četverca Slavena Ivana Filipovića, Antuna Markovića, Damjana Kurtanjeka i Karla Slukića i više je nego zadovoljan.

– Moram pohvaliti svu četvoricu jer zaista na svakom treningu daju svoj maksimum. Nakon gotovo tri tjedna rada, vrlo sam zadovoljan njihovom formom koja je u sve većem usponu. Radimo po izrazito zahtjevnom programu, ali za sada odlično odrađuju svoj posao i što je najbitnije nema nikakvih ozljeda. Kroz prijateljske utakmice iza nas i kroz one koje nam slijede, golmani će uz kondicijske i tehničke komponente napredovati i u taktičkim zahtjevima što je i logično s obzirom na to da se prvenstvo približava – objasnio je Hontić.

Utakmica s Rijekom igrat će se 30. siječnja.

– Do prve prvenstvene utakmice vratare u ovih deset dana čekaju još treninzi brzine nakon kojih bi trebali biti u potpunosti spremni. Već na samom startu drugog dijela sezone čekaju nas zahtjevne utakmice i zato je bitno da budu na vrhunskoj razini. Siguran sam da će tako i biti. Drago mi je da su jedan drugome podrška jer je to jedini put ka uspjehu – zaključio je Hontić.