MARIO GREGURINA: U NASTAVKU PRVENSTVA IGRAT ĆEMO JOŠ BOLJE

24.08.2015.


Nakon što se oporavio od još jedne ozljede Mario Gregurina istrčao je u početnom sastavu Slavena Belupa u nedjeljnom susretu sa Zagrebom, koji je na koprivničkom travnjaku ostao bez sva tri boda.
Pobjedu s “pjesnicima” iz Kranjčevićeve otvorio je upravo Mario pogotkom već u 18. minuti igre svladavši golmana Livakovića, koji nije uspio zaustaviti njegov udarac s ivice kaznenog prostora. Akciju za vodstvo farmaceuta pokrenuo je upravo Gregurina, nastavio Purić, dok je Ejupi bio uspješni asistent tako da se lopta na veliko zadovoljstvo koprivničkih navijača našla iza leđa gostujućeg vratara.
– Za nas je to bila jako važna utakmica koju smo jednostavno morali dobiti kako bi se odmaknuli od momčadi iz donjeg dijela ljestvice. Igrali smo vrlo dobro, bili bolji tijekom cijelog susreta, posebno u prvom poluvremenu i Zagreb može biti zadovoljan što osjetnije poražen nije napustio Koprivnicu – kazao je Mario Gregurina i nastavio:
– Sretan sam zbog pogotka kojeg sam postigao lijevom nogom a u toj akciji mnogo su mi pomogli suigrači. Želim istaknuti da smo stalno kontrolirali igru i pokazali da će naš teren biti velika prepreka za svakog prvoligaša. U prvih sedam kola novog prvenstva igrali smo svega tri utakmice kod kuće i mislim da našim nastupima možemo biti zadovoljni. Ozračje u klubu je odlično, svi igrači smo međusobno prijatelji i to je jako važno za uspješne rezultate. Uz malo sreće mogli smo imati i koji bod više i biti u samom vrhu.
U nedjelju slijedi odlazak vodećem Dinamu. Što očekujete?
– Dinamo je naša najjača momčad i u igri s njim nemamo što izgubiti. U Maksimiru ćemo se nastojati što bolje predstaviti, igrati najbolje što možemo i nadam se pozitivnom rezultatu iako su domaćini favoriti. Najvažnije da zadržimo razinu igre koju imamo, pokažemo da vrijedimo i da nas naši najjači klubovi moraju respektirati.
Nakon zagrebačkog ogleda slijedi reprezentativna stanka, a onda u Koprivnicu za redom dolaze Split, Istra i Rijeka.
– Svjesni smo rasporeda koji je pred nama, iako je o njemu prerano razmišljati. Sad je najvažniji Dinamo i tek nakon tog susreta znat ćemo što nam je činiti. Svakodnevno treniramo, vrlo sustavno i marljivo pod vodstvom trenera Kopića i njegovih suradnika, kao uostalom od početka priprema. Uvjeren sam da možemo igrati još bolje nego do sada i to ćemo pokazati u nastavku prvenstva. Neka nas samo zaobiđu ozljede i sve će biti u redu.
Kako vidite Ligu 10?
– Vrlo je zanimljiva i u njoj nema opuštanja, jer su momčadi dosta izjednačene. Nitko ne može reći da će sigurno pobijediti i to je jako pozitivno. Ljestvica je dosta “zgužvana”, a nas trenutačno od drugog mjesta dijele svega dva boda. Koncentracija u svakoj utakmici mora biti maksimalna ako se želi postići uspješan rezultat, što daje draž cijelom natjecanju.
Najučinkovitija ste momčad lige u prvih sedam kola s 14 postignutih, ali i 13 primljenih golova.
– Znači da igramo otvoreno i to je plod naše efikasnosti. No obrambene zadatke nismo najbolje odradili i zato smo primili čak 13 pogodaka. Pa i počasni gol Zagreba u posljednjoj minuti nije trebao biti u našoj mreži, da smo bili malo više pažljivi i koncentriraniji. Ali nogomet je nepredvidljiv i to je jednostavno tako …
Gdje u konačnici vidite Slaven Belupo?
– Osobno mislim da možemo u prvu polovicu ljestvice, iako je o tome prerano govoriti. Imamo sastav koji to kroz ostatak prvenstva može ostvariti. Svjesni smo što je pred nama i nadam se da ćemo taj cilj ispuniti – završio je Mario Gregurina koji je u susretu sa Zagrebom bio jedan od najboljih igrača u momčadi našeg kluba.