MARIO GREGURINA: OČEKUJEM POBJEDNIČKI REZULTAT SA SPLITOM

08.05.2015.


Mario Gregurina(27) je vezni igrač Slavena Belupa koji je prošao klupsku školu nogometa, u svojoj generaciji bio je jedan od najdarovitijih igrača i stalni član mlađih reprezentativnih selekcije.
Vrlo brzo postao je standardni igrač prvoligaške momčadi, ali česte ozljede povremeno su ga udaljile od početnog sastava, što je utjecalo na njegov još brži razvoj.
S dolaskom trenera Ante Čačića ustalio se u najboljoj jedanaestorici no još jedna lakša ozljeda na nedavnoj utakmici s Hajdukom, kad je igru morao napustiti na samom početku ponovnoga je odmaknula od najjačeg sastava.
– Šteta što me ozljede ne zaobilaze, ali ova posljednja srećom nije bila teža i sada se dobro osjećam. Redovito sam vježbao pod nadzorom klupskih fizioterapeuta i spreman sam za nastup. Ako mi trener ukaže povjerenje mogu u igru – kazao je Mario Gregurina i nastavio:
– Utakmicu s Rijekom u kojoj smo osvojili bod gledao sam s tribine i jako sam zadovoljan borbenošću i zalaganjem suigrača. Šteta, što smo na našem travnjaku izgubili od Hajduka s kojim smo zaslužili barem neodlučeni rezultat, jer je u Koprivnicu došao u okrnjenom sastavu. Da smo ga još i svladali već bi osigurali prvoligaški status.
Kako vidite dosadašnje rezultate našeg kluba?
– Možemo biti jako zadovoljni jer smo s dolaskom trenera Čačića krenuli uzlaznom linijom te od momčadi koja je bila na samom dnu sada smo trenutačno šesti, a imamo i određenu bodovnu prednost ispred Istre, Osijeka i Zadra. Uvjeren sam da ćemo je zadržati do kraja prvenstva, ako ne i povećati.
Kakvo je ozračje u momčadi?
– Jako dobro, a to pokazuju i naši rezultati. Imamo dosta samopouzdanja, u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno, a to je najbolja podloga za uspješni rezultat. Spremni smo za svaki izazov i svi smo međusobno veliki prijatelji.
Sljedeći suparnik je Split koji ima bod više. Što očekujete?
– S obzirom na mjesto na kojem se nalazimo mi u svakoj utakmici moramo ići po bodove. Nemamo prostora za bilo kakve kalkulacije, već se boriti za svaku loptu i što prije doći do pobjedničkog rezultata. Splićani su dobra momčad, utakmica je za nas i njih jako važna i mislim da nas očekuje težak susret. No, već sam rekao da nemamo izbora osim ići u osvajanje bodova u svakom ogledu, a tako će biti i sa Splitom koji ima nekoliko vrlo kvalitetnih i iskusnih igrača. Od samog početka moramo krenuti agresivno i naravno koncentrirano kako nam se ne bi dogodili neki propusti. Igramo pred našim navijačima od kojih svi očekujemo veliku podršku i naravno da vjerujem u pobjedu.
Što bi ona značila za Slaven Belupo?
– Jako puno, jer bi s osvojena tri boda potpuno odagnali brige o opstanku, što nam je najvažnije.
Uspijemo li u tome otvorile bi se i mogućnosti za još bolji plasman, ali o tome ćemo razmišljati ako osvojimo bodove sa Splitom.
Nadate li se da će te igrati u petak?
– O mom nastupu odlučit će trener. Ako mi ukaže povjerenje igrat ću najbolje što mogu, ako neću navijat ću svim srcem za našu momčad. Najvažnije, da osvojimo sva tri boda i pokažemo da nam je mjesto u prvoj polovici ljestvice. Ponavljam, neće biti lako ali nalazimo se u dobroj formi što smo pokazali u gostima kod Istre i u prošlom kolu s Rijekom u Koprivnici. Nitko sretniji od mene da sa Splitom osvojimo sva tri boda, što bi bila najbolja potvrda naše kvalitete. Navijači će nam biti velika podrška – završio je Mario Gregurina kojem želimo da ga zaobiđu ozljede i da svojim igrama pridonosi još boljim rezultatima Slavena Belupa.