Luka Bašić održao predavanje za trenere Koprivničko-križevačke županije

26.03.2019.


Kondicijski trener Slaven Belupa Luka Bašić jučer je u sklopu seminara za trenere Koprivničko-križevačke županije održao predavanje na temu “Planiranje i programiranje treninga u Županijskim nogometnim ligama”. Više od 50 okupljenih trenera na Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš pozorno je slušalo i pratilo Bašića koji im je pokušao predočiti koji je, prema njegovom mišljenju i znanju, najjednostavniji, a najefikasniji način pripreme igrača koji se natječu u Županijskim nogometnim ligama.

– Svi smo svjesni koji su problemi u nižim nogometnim rangovima. Infrastruktura i ne dolazak igrača na treninge su samo neki od njih, ali su ključni. Unatoč tome, vjerujem da se i u Županijskim nogometnim ligama nogometaši mogu pripremiti na adekvatan način. Treneri su ti koji ih svojim načinom rada, razgovorima i pristupom mogu animirati i privlačiti na treninge. Nadam se da će im ovo predavanje pomoći te da će im dati bolju sliku kako svoje igrače pripremiti za napore, ali i kako im pomoći u prevenciji ozljeda. Uvijek mi je drago prenositi svoje znanje na druge i, ukoliko bude još prilika, rado ću se i u budućim navratima odazvati na seminare ovakvog tipa – rekao je Bašić.

Valja istaknuti da su seminar vodili Županijski nogometni instruktor i trener juniora Slaven Belupa Vedran Medenjak i tajnik Zbora trenera i trener Koprivnice Valentin Knapić.