LOKOMOTIVA – SLAVEN BELUPO

12.04.2013.


Nakon nesretno izgubljene prve utakmice polufinala Hrvatskog kupa s Hajdukom u našem klubu svi su okrenuti prvoligaškom nastavku prvenstva u kojem Slaven Belupo u subotu gostuje kod zagrebačke Lokomotive, trenutačno četvrtoplasirane momčadi i jednog od kandidata za izlazak u Europu.
Farmaceuti su svjesni da je Lokomotiva vrlo ozbiljan suparnik i da im neće biti lako na maksimirskom travnjaku.
Za mene je svaka sljedeća utakmica važna, pa tako i s Lokomotivom koja je mlada i kvalitetna momčad. Sigurno da nas očekuje težak posao u Maksimiru, ali mi ćemo učiniti sve da pokažemo da smo i nakon poraza s Hajdukom ipak u uzlaznoj formi. Od Splićana smo izgubili dosta nesretno u samoj završnici, analizirali smo propuste i vjerujem da nam se oni više neće događati u nastavku prvenstva – istaknuo je Roman Sović i nastavio:
Nedostajat će nam Novinić, Kokalović i Bubnjić, što je vrlo dobra prigoda za igrače koji će ih zamijeniti. Iako su Lokosi domaćini ići ćemo na pobjedu i pokazati da možemo igrati bolje nego što to pokazuju naši posljednji rezultati – završio je Sović.
Konferenciji za medija bio je nazočan i direktor kluba Zvonimir Šimunović.
Neki posljednji napisi vaših kolega o igri momčadi i našem treneru nisu korektni i na to moram ukazati. Nakon razlaza s Ferenčinom odlučili smo povjerenje u vođenju momčadi dati Soviću koji je to prihvatio, jer se osjeća odgovornim prema klubu u kojem je niz godina bio igrač, sportski direktor i trener. Da smo u klub doveli i neko poznato trenersko ime nitko nam ne bi garantirao bolje rezultate. Izgubljena utakmica s Hajdukom nije neki strašan neuspjeh, jer Hajduk je momčad koja može svladati svakog prvoligaša, pa i Slaven Belupo. Zlonamjerni napisi samo nam štete i ne pomažu nam da izađemo iz trenutačne krize. Nadam se, da ćemo već u Zagrebu pokazati da možemo znatno više, nego što smo pokazali u dosadašnjim proljetnim nastupima – rekao je između ostalog direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović.
Utakmica Lokomotiva – Slaven Belupo igra se na maksimirskom stadionu s početkom u 19 sati, a vodit će je sudačka trojka iz Osijeka: Andrej Burilo (glavni), Dalibor Conjar, Hrvoje Barišić (pomoćnici).