LJUBAN CREPULJA: IMAMO DOBAR RASPORED I VJERUJEM DA ĆEMO GA ISKORISTITI

08.04.2015.


U vrlo važnoj pobjedi Slavena Belupa s Osijekom u kojoj je cijela momčad dala veliki doprinos, jedno ime ipak valja izdvojiti!
Riječ je o “veznjaku” Ljubanu Crepulji koji je uz sjajnu igru odlučio da su bodovi ostali u Koprivnici, postigavši pobjednički pogodak minutu prije kraja susreta s kojim je izazvao veliko oduševljenje navijača našeg kluba.
Bio je to “mat” u dva poteza u kojem je sudjelovao i hitri napadač Petar Mišić probivši obranu gostiju, zatim nesebično poslužio Crepulju nakon čijeg se udaraca lopta našla u mreži “ošamućenih” Osječana.
– Utakmica je završila kako smo željeli, bodovi su ostali na našem travnjaku i sada mirnije nastavljamo prvoligaško natjecanja. Iako su gosti prvi došli u vodstvo nismo sustali, već smo upregnuli sve snage u našu igru i na kraju zasluženo slavili. Sretan sam zbog ove pobjede i naravno pogotka kojeg sam postigao s izravnim konkurentom u borbi za bijeg iz opasne zone – istaknuo je Ljuban Crepulja i nastavio:
– Pod vodstvom trenera Čačića još nismo izgubili niti bod na koprivničkom stadionu i mislim da smo na najboljem putu da tako nastavimo. Znatno nam je lakše igrati pred našim navijačima nego u gostima, što se vidjelo i s Osječanima. Najvažnije, da smo zadržali bodovnu prednost na ljestvici iako nam neki rezultati 27. kola nisu išli na ruku. No, to je nogomet i tako ga treba gledati. Moramo se okrenuti samo sebi i našoj igri, jer to je jedino mjerilo vrijednosti koju imaš.
U Slaven Belupo ste došli iz Hrvatskog dragovoljca u ljeto pretprošle godine i odmah postali standardni igrač prvoligaškog sastava.
– Sve se odigralo vrlo brzo a ljudi iz Slavena zapazili su me na jednoj prijateljskoj utakmici i pozvali u Koprivnicu. Brzo sam se odlučio i vidim da nisam pogriješio. Među farmaceutima se osjećam odlično, ozračje u klubu je sjajno i mislim da je Slaven Belupo bio moj najbolji izbor. Nadam se, da ću se u njemu dugo zadržati i svojim igrama još više doprinijeti njegovim uspjesima.
Gdje ste krenuli s nogometnom karijerom?
– Rođen sam u Čapljini (rujan 1993.) a potom sam došao u Sisak gdje sam kao “klinac” počeo igrati za Segestu. Nakon nekoliko godina prešao sam u Lokomotivu čiji sam junior bio jednu sezonu te otišao u Dinamo iz kojeg sam se otisnuo u Hrvatski dragovoljac. Slaven Belupo bio je za mene potpuno nova sredina, trebalo mi je malo vremena da se uhodam i mislim da sam ispunio očekivanja. Osjećam da u igri stalno napredujem i da su predamnom još veliki izazovi.
Kako vidite raspored našeg kluba do kraja prvenstva?
– Ostalo je još devet kola od kojih šest utakmica igramo kod kuće, dok tri puta gostujemo. Mislim da je to dobar raspored iz kojeg možemo izvući dosta bodova. Krenemo li kako očekujemo vjerujem da ćemo se učvrstiti u prvoj polovici ljestvice, gdje nam je po kvaliteti igrača i mjesto. No, najvažnije da što prije i teoretski osiguramo opstanak.
U sljedeća tri kola Slaven Belupo je domaćin Dinamu, Zagrebu i Hajduku.
– Sada naravno najviše razmišljamo o Dinamu koji je uvjerljivo najbolji u prvoligaškom prvenstvu i siguran prvak. Zagrepčani imaju doista najbolju momčad, još nisu izgubili utakmicu i vrijeme je da već jednom “posrnu”. Bilo bi dobro da im se to dogodi u nedjelju na koprivničkom stadionu. Bio bi to sjajan uspjeh za nas iako bih osobno bio zadovoljan i s bodom. Igrat ćemo najbolje što možemo, nemamo što izgubiti, jako smo motivirani i učinit ćemo sve da barem ostanemo nepobijeđeni.Nitko sretniji od mene da u tome uspijemo – istaknuo je Ljuban Crepulja i dodao:
– O Zagrebu i Hajduku, gdje su nam po meni izgledi na uspjeh znatno veći razmišljat ćemo nakon Dinama – zaključio je 21-godišnji vezni igrač Slavena Belupa koji svojom “ljevicom” često puta zna “izmiješati” suparničku obranu i sjajno asistirati svojim suigračima, ali isto tako “zatresti” i protivničku mrežu kao što je to učinio s Osijekom.