LICENCU ZA PRVU HNL DOBILO 13 KLUBOVA

16.05.2008.


Odjel za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza završio je 15. svibnja postupak licenciranja klubova za natjecanje u Prvoj HNL u prvenstvu 2008./09.
Prema službenoj obavijesti koju je Odjel dostavio u Udrugu Prve HNL, licence za nastup u Prvoj HNL dobilo je 13 klubova: uz 5 klubova koji su dobili licence za UEFA i Prvu HNL još u prvom stupnju 15. travnja (Dinamo, Inter-Zaprešić, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo), Žalbeno tijelo Odjela za licenciranje izdalo je još 8 licenci među kojima su Cibalia, Croatia Sesvete, Hajduk, Hrvatski dragovoljac, Šibenik, Varteks, Zadar i Zagreb.
Zanimljivo je da je od 13 izdanih licenci klubova samo 9 stadiona dobilo licencu za odigravanje utakmica Prve HNL pa će neki stadioni biti domaćini po dvojici prvoligaša: Gradski vrt-Osijek (Cibalia i Osijek), ŠRC Kamen Ingrad-Velika (Croatia Sesvete), Maksimir-Zagreb (Dinamo i Zagreb), Poljud-Split (Hajduk), Varteks-Varaždin (Hrvatski dragovoljac i Varteks), ŠRC Zaprešić (Inter-Zaprešić), Kantrida-Rijeka (Rijeka), Gradski stadion Koprivnica (Slaven Belupo) te Šubičevac-Šibenik (Šibenik i Zadar).
S obzirom da je među 13 klubova koji su dobili licencu svih 13 koji su ostvarili i plasman na tablici Prve i Druge HNL potreban za natjecanje u Prvoj HNL, ispunjeni su i potrebni uvjeti za odigravanje kvalifikacijskih utakmica za ostanak-popunu prve HNL između Inter-Zaprešića i Hrvatskog dragovoljca.