LEON BENKO OTIŠAO U SAUDIJSKU ARABIJU

12.01.2012.


Najbolji strijelac našeg kluba Leon Benko i Slaven Belupo sporazumno su raskinuli ugovor i u nastavku svoje karijere Benko će igrati u Saudijskoj Arabiji. Njegov novi klub je Al Faisly kojeg vodi hrvatski trener Zlatko Dalić, te za kojeg već nastupa njegov suigrač iz Varteksa Dario Jertec.

–       Benko je u naš klub došao iz Varaždina i njegovim učinkom bili smo jako zadovoljni. No, kod sklapanja ugovora postojala je opcija da Benko može u inozemstvo ako pronađe sredinu u kojoj on i Slaven Belupo mogu novčano dobro proći. Prigoda se ukazala u Saudijskoj Arabiji, obje strane zadovoljne su financijskim uvjetima i sve smo vrlo brzo dogovorili. Benko je navršio 28 godina i prigoda za odlazak u Saudijsku Arabiju dobro mu je došla – kazao je sportski direktor Slavena Belupa Roman Sović, te istaknuo:

–       Našem treneru Ferenčini sada su na raspolaganju za napad ostali Bušić, Mujanović i Jurakić koji se potpuno oporavio od operacije koljena, te daroviti juniori, Abramović i Maretić. Kako prijelazni rok traje do 31. siječnja postoji mogućnost da dovedemo još jednog napadača, ali to mora biti samo kvalitetan igrač koji u naš klub može doći bez ikakve odštete – završio je Roman Sović.