KRISTIJAN BISTROVIĆ: SLAVENU BELUPU ŽELIM SVE NAJBOLJE U NOVOM PRVENSTVU

21.05.2018.


Tijekom ovogodišnjeg zimskog prijelaznog roka jedan od najdarovitijih mladih igrača Slavena Belupa Kristijan Bistrović (20) otišao je u redove najpoznatijeg ruskog kluba CSKA s kojim je potpisao ugovornu obvezu na 4,5 godine.

“Kiki”, kako ga zovu od milja u Slavenu Belupu je bio od svoje 10-te godine, prošao sve selekcije u klupskoj školi nogometa i vrlo brzo zbog svoje darovitosti postao standardni igrač prve momčadi za koju je odigrao 14 utakmica.

Nakon završetka ruskog prvenstva došao je kući na zasluženi odmor i naravno na posljednju utakmicu ovosezonskog hrvatskog prvoligaškog natjecanja između Slaven Belupa i Osijeka.

Vrlo sam zadovoljan što je moj bivši klub pobijedio Osječane i pokazao da može biti bolji od trenutačno najjačih hrvatskih prvoligaša. Stalno pratim igre Slavena Belupa i naravno da se radujem svakom njegovom uspjehu – kazao je Kristijan Bistrović, te nastavio:

Svojim odlaskom u CSKA učinio sam dobar odabir jer je to jedan od najpoznatijih europskih klubova, sudionik prošlogodišnje Lige prvaka, 13 puta je bio prvak Rusije, 12 puta osvajač ruskog Kupa i 6 puta osvajač Super kupa Rusije. U sezoni 2004/2005. bio je i pobjednik Kupa UEFA.

Nakon određene prilagodbe Kristijan Bistrović je ubrzo zaigrao za svoj novi klub.

Više sam nego zadovoljan svojim statusom, odigrao sam nekoliko utakmica u ruskom prvenstvu i u europskom natjecanju i stručnjaci CSKA jako su zadovoljni mojim učinkom. Valja reći da je konkurencija u momčadi vrlo velika, riječ je o strogo profesionalnom klubu u kojem je sve posloženo, a ruska Liga je zaista jaka, među najjačima u Europi.

Iako stanuje blizu najvećeg moskovskog stadiona, “Kiki” većinu vremena provodi u kampu koji se nalazi izvan Moskve i u kojem se CSKA priprema za službene susrete.

Kamp je savršen, sve se zna, u posljednja tri tjedna odigrali smo čak sedam utakmica tako da su treninzi uglavnom bili rekreativni. Ako treba radi se i jako naporno što naravno ovisi o rasporedu. Inače, putovanja u ruskom prvenstvu su duga, no sve se obavi zrakoplovom.

Na odmoru u Hrvatskoj “Kiki” će ostati do 18. lipnja kada počinju pripreme za novu sezonu u kojoj će CSKA nastojati osvojiti naslov prvaka Rusije.

Najveći dio priprema obavit ćemo u Austriji uz odigravanje prijateljskih utakmica. Nastojat ću se pripremiti najbolje što mogu kako bih izborio standardno mjesto u momčadi. Nadam se da ćemo biti prvaci Rusije, a Slavenu Belupu želim sve najbolje u novom prvenstvu – rekao je između ostalog Kristijan Bistrović.