KOPRIVNIČKI SPORTAŠI NA LINO VIŠEBOJCU

21.02.2014.


Prelijepu novu školsku dvoranu u Gradini, malom mjestu u Virovitičko- podravskoj županiji Lino višebojac ispunio je do posljednjeg mjesta. Uz učenike tu su se našli njihovi roditelji, braća, sestre, djedovi i bake, došao je i načelnik općine sa suradnicima te sportaši iz gradinskih klubova. Svi su željeli doživjeti posebnu atmosferu ovog natjecanja, bodriti natjecatelje, zapljeskati malim sviračima i plesačima. Od prve do posljednje minute tribine su se tresle od navijanja, svi kažu da toliko veselja i uzbuđenja Gradina još nije doživjela. Veliki doprinos događanju kojeg će pamtiti sve generacije dali su Slavenaši Petar Brlek i Antun Marković. Petar je zbog ozljede bio malo pošteđen, pa je pomagao na košarci a pod njegovim vodstvom ukupni pobjednik jedini je postigao četiri koša. Antun je pak bodrio male nogometaše,skakao po cijelom terenu uz svoju ekipu šestih i sedmih razreda, pucao penale izazivaču iz publike Slavku Jagarincu.

Po prvi puta bili smo na Lino višebojcu i drago nam je što smo mogli doprinijeti dječjem veselju. Zatečeni smo silinom iskazanih emocija,a posebno nas se dojmio maleni pobjednik koji je od sreće zaplakao kad smo mu uručili pehar i Lino medvjedića– rekao je u ime Slavenovog dvojca golman Marković.

Uz igrače NK Slaven Belupa u Gradini je gostovao i najbolji šahista Podravke Jurica Srbiš.
OŠ Gradina godinama ima odličnu šahovsku ekipu koja osvaja medalje na županijskim i državnim natjecanjima, pa su poželjeli susret s vrhunskim majstorom. Jurica Srbiš, juniorski prvak države, rado se odazvao pozivu i odigrao simultanku na 10 ploča. Tako se po prvi puta u osam sezona na Lino višebojcu zaigrao i šah.