KOPRIVNIČKI PRVOLIGAŠ JE POD VODSTVOM TRENERA FRANČIĆA UČINIO ZNAČAJAN JESENSKI POMAK

16.12.2013.


Slaven Belupo je jesenski dio prvenstva završio na sedmom mjestu, što je veliki uspjeh za momčad koja se prije deset kola nalazila na posljednjem mjestu i bila najozbiljniji kandidat za ispadanje.
Uspješni rezultati farmaceuta krenuli su s dolaskom trenera Mladena Frančića koji je preporodio momčad ostvarivši u deset nastupa dvije pobjede, sedam neodlučenih rezultata uz svega jedan poraz (od jesenskog prvaka Dinama u Maksimiru) i pozitivnu gol-razliku (13:11).
Usto, koprivnički prvoligaš se pod vodstvom “Frante” uvrstio u polufinale Hrvatskog kupa, što je također još jedan uspjeh našeg kluba koji je na početku sezone izgledao bezidejno i psihički neprepoznatljivo.
Očito, da je Frančić svojim dolaskom pronašao formulu uspjeha jer su farmaceuti pod njegovim vodstvo u posljednjih deset kola igrali znatno bolje i prepoznatljivije, te stekli značajnu prednost ispred posljednjeg Hrvatskog dragovoljca (osam) i pretposljednjeg Osijeka (šest bodova), koji su najozbiljniji kandidati za ispadanje.
Kako bi se Slaven Belupo odmorio od jesenskih turbulencija trener Frančić je odmah nakon posljednje utakmice s Hrvatskim dragovoljcem igračima dao zasluženi odmor i okupljanje za zimske pripreme zakazao za 7. siječnja, jer proljetni dio prvenstva kreće najranije do sada – 8. veljače.
Koprivnički strateg će pripreme za drugi dio prvenstva provesti pod svojim nadzorom, sigurno ih iskoristiti na najbolji mogući način i nastojati da Slaven Belupo igra još bolje nego što je igrao u poluzavršnici i završnici jesenske sezone.
Jer, kako je rekao na posljednjoj ovogodišnjoj pressici u momčadi Slavena Belupa ima dovoljno prostora za još kvalitetniji pomak i igre koje će još više zadovoljiti njegove navijače.