Kadeti i pioniri u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa

15.03.2023.


Nakon što su seniori i juniori izborili polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, isto je za nogama pošlo i preostalim prvoligašima Slaven Belupa. Danas su kadeti i pioniri slavili u utakmicama četvrtine finala i plasirali se među četiri najbolje momčadi u svojoj generaciji.

Kadeti su u Koprivnici s uvjerljivih 3:0 svladali Elektru iz Osijeka, a strijelci su bili dva puta Aščić i jednom Ivanda. Ždrijeb će odlučiti hoće li naši kadeti u polufinalu igrati s Osijekom, Hajdukom ili Varaždinom.

Pioniri su pak na teškom gostovanju u Zagrebu kod Lokomotive također izborili polufinale. Mladi Slavenaši su poveli u devetoj minuti preko Tomića, ali je domaćin uspio izjednačiti te su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci. Naša je momčad bila sretnija i spretnija te je na kraju slavila s ukupnih 6:5. U polufinalu čeka ih Dinamo, pobjednik susreta Rijeka – Hajduk ili pobjednik susreta Varaždin – Osijek.

Sastav kadeta: Kolar, Kucel, Blažeković, Ivanda, Petras, Marić, Sokač, Bošnjak, Aščić, Vlašić, Marić. Klupa: Letica, Perić, Canjuga, Tomašek, Kaurin, Gizdavec, Premec. Trener: Mario Gregurina.

Sastav pionira: Pomahač, Medaković, Bilješko, Vuk, Tomić, Sović, Šivalec, Kamenjak, Jurić, Vicić, Djorić. Klupa: Podhraški, Maltar, Blažotinec, Miklošić, Geci, Volf, Orehovec. Trener: Vedran Purić.

Bravo, bravo, bravo!