JURČIĆ: U UZVRATU TEUTA MORA NAPASTI

20.07.2007.


Slaven Belupo odigrao je odličnu utakmicu u 1. pretkolu Kupa UEFA te je s visokih 6:2 pobijedio albanskog predstavnika Teutu iz Drača. Po dva pogotka postigli su Asim Šehić i Bojan Vručina, a po jedan Srebrenko Posavec iz jedanaesterca te Petar Bošnjak.

– Puno zadovoljniji bio bih s rezultatom 2:0, nedopustivo je da nam suparnik stvori toliko prilika i postigne dva pogotka. Rasplet utakmice odredilo je isključenje igrača Teute u 22. minuti, nakon toga bilo nam je ipak lakše igrati. Svojim igračima čestitam na izuzetnom naporu i velikoj pobjedi, a pitam se ima li smisla igrati u ovakvim uvjetima. Na terenu je bilo 52 stupnja Celzija, zdravlje igrača bilo je ugroženo. Što se tiče momčpadi Teute, sigurno ih više cijenim nakon ove utakmice, i uzvrat ćemo bez obzira na veliku prednost shvatiti jako ozbiljno. U uzvratu će Teuta morati napasti, a to će nam u svakom slučaju ostaviti više prostora – rekao je nakon utakmice trener Slavena Belupa Krunoslav Jurčić.

Trener Teute Hysem Dedja kaže da još nije sve riješeno.

– Čestitam Slavenu na pobjedi, ali mi se nismo predali, još nije gotovo. U ovoj utakmici igrali smo bolje nego što rezultat govori, a poremetilo nas je rano isključenje našeg igrača. Sve ćemo podrediti uzvratnoj utakmici, vjerujemo da možemo napraviti iznenađenje i proći u drugo pretkolo – izjavio je Hysem Dedja.

Uzvratna utakmica na rasporedu je u četvrtak, 2. kolovoza u Draču, s početkom u 16,30 sati.