Juniori, kadeti i pioniri Slaven Belupa ovog vikenda startaju s proljetnim dijelom prvenstva

20.02.2019.


Juniori, kadeti i pioniri Slaven Belupa vrijedno su se pripremali posljednjih šest tjedana za nastavak aktualne sezone Prve HNL. U odnosu na prvi dio sezone dogodila se promjena na klupi juniorske momčadi. Umjesto Ivice Sertića koji je preuzeo prvu momčad, mlade Slavenaše je preuzeo Vedran Medenjak. Podsjetimo, juniori su prvi dio sezone završili kao trinaestoplasirana momčad prvenstva s 11 osvojenih bodova.

– Ekipa je optimalno spremna za nastavak prvenstva. Očekujem da prikazujemo kvalitetne igre tijekom prvenstva, a naglasak će biti na postizanju rezultata. Cilj je podići odgovornost i spremnost igrača kako bi u potpunosti bili spremni na prelazak u seniorski nogomet. Već u subotu na gostovanju u Dugopolju ići ćemo na sva tri boda – objasnio je Medenjak.

Kadeti su pak, pod vodstvom trenera Dalibora Gorupića, u jesenskom dijelu prvenstva osvojili 15 bodova upisavši četiri pobjede. Trenutno se nalaze na 11. mjestu prvenstvene ljestvice.

– Zadovoljan sam kako smo radili tijekom pripremnog razdoblja. Odradili smo sve što smo zacrtali, a na prijateljskim utakmicama smo izgledali korektno. Ipak, najvažnije su utakmice za bodove i tek će se u prvenstvu vidjeti koliko smo zapravo dobro radili. Očekujem da ćemo napraviti pomak u igri, a samim time i na ljestvici – rekao je Gorupić.

Pioniri trenera Želimira Mešnjaka osvojili su 14 bodova te su trenutno desetoplasirana momčad prvenstva. Baš kao i kadeti, u prvom su dijelu prvenstva upisali četiri pobjede.

– Sve što smo planirali odraditi u pripremama smo odradili. Srećom, vrijeme nas je poslužilo. Zadovoljan sam jer vidim da dečki, nakon početnog, adaptacijskog razdoblja, napreduju u svom razvoju. U proljetnom dijelu prvenstva primarni cilj bit će razvoj igrača, a sekundarni će biti rezultat kao nagrada za ono što zajedno odrađujemo kroz trenažni proces – objasnio je Mešnjak.

Sve tri momčadi s prvenstvom startaju ovog vikenda. Juniori će subotu s početkom u 15 sati gostovati u Dugopolju, dok će pioniri i kadeti igrati protiv Intera u nedjelju, u Koprivnici. Prvi će, od 10 sati, na teren s umjetnim travnjakom pioniri, dok će kadeti igrati od 11:45. Sretno našim mladim nogometašima u proljetnom dijelu prvenstva!