JOŠ DVIJE PROVJERE – PRVAK RUSIJE SPARTAK U VILLACHU I MAĐARSKI ZALAEGERSZEG U KOPRIVNICI

05.07.2017.


Već desetak dana nogometaši Slavena Belupa pripremaju se na Rogli gdje će boraviti do petka kada odlaze u austrijski Villach gdje ih očekuje ruski prvak Spartak iz Moskve, što će biti i najveći test za našeg prvoligaša u pripremnom razdoblju. Još jednu i to posljednju provjeru Slaven Belupo će imati u subotu na Gradskom stadionu (10.30 sati) a sastat će se s mađarskim Zalaegerszegom.
Prema riječima trenera Željka Kopića na dosadašnjim pripremama sve ide prema predviđenom programu osim što neki igrači imaju manjih problema s ozljedama, ali ništa što bi trebalo biti zabrinjavajuće.
Nakon što su u prijateljskim susretima u sklopu slovenskih priprema pobijedili domaćeg prvoligaša Goricu 1:0 s istim rezultatom svladali su i ovogodišnjeg osvajača rumunjskog kupa FC Voluntari.
Strijelac pobjedničkog pogotka s Goricom bio je Mirko Ivanovski a s Voluntarijem Vice Kendeš.
U obje utakmice koprivnička momčad istaknula se vrlo dobrom i borbenom igrom, te pokazala da bi trebala biti potpuno spremna za novu prvenstvenu sezonu koja će krenuti 14. srpnja.
Za sada se na slovenskim pripremama nije pojavilo niti jedno novo i zvučnije ime, što ne znači da će tako ostati i sljedećih dana, osim igrača koji su prije odlaska na Roglu potpisali vjernost našem klubu:
Vice Kendeš i Bruno Goda (Hrvatski dragovoljac), Benjanjin Tatar (Gorica), Miloš Vidović (Split), Ante Vrljičak (Hajduk), Mihael Rebernik (Rijeka), Bruno Telushi (Flamurtari) i Zvonimir Šarlija povratnik s posudbe NK Solin.