JESENSKA STATISTIKA KOPRIVNIČKOG PRVOLIGAŠA

13.12.2011.


Nakon osvojenog trećeg mjesta u jesenskom dijelu Prve HNL s 31 bodom, koliko ima i Split, Slaven Belupo je potpuno opravdao očekivanja svojih navijača i Uprave kluba.

U postocima to iznosi 60,78 mogućih bodova, od čega su farmaceuti kod kuće osvojili 22 boda, odnosno 81,48 posto, a u gostima 9 bodova, odnosno 37,50 posto.

Igrači Slavena Belupa u jesenskom prvenstvu dali su 24, aprimili 17 pogodaka, dok su ukupno dobili 50 žutih i tri crvena kartona.

Najbolji strijelac kluba u jesenskom prvenstvu je Leon Benko, koji je postigao 7 pogodaka u 16 nastupa i zbog ozljede propustio jesenski pobjednički derbi sa Splitom. Pet pogodaka postigao je Tomislav Bušić, po tri Goran Mujanović i Dejan Glavica, po dva puta u strijelce su se upisali Stjepan Poljak i Josip Brezovec, a po jednom Josip Milardović i Marin Jakšinić.

Stopostotni broj nastupa za koprivničkog prvoligaša u jesenskom prvenstvu ima vratar Silvio Rodić, dok je na drugom mjestu napadač Leon Benko, trećem Josip Brezovec, itd.

Po tri asistencije kod postignutog pogotka imaju Josip Brezovec i Goran Mujanović, a po dvije Josip Milardović i Tomislav Bušić.

Najviše žutih kartona, po pet, dobili su Josip Brezovec i Josip Milardović. Alen Maras, Dejan Glavica i Vedran Purić skupili su po četiri, Elvis Kokalović, Mato Grgić, Tomislav Bušić, Borislav Pilipović, Stjepan Poljak i Mario Gregurina po tri, itd.

Dva crvena kartona dobio je Borislav Pilipović, a jedan Mato Grgić.