Ivijan Svržnjak vratio se doma!

10.02.2022.


Ivijan Svržnjak novi je igrač Slaven Belupa! Ofenzivac rođen 2. kolovoza 2001. godine u svoj se dom vraća iz zagrebačkog Dinama u koji je otišao 2017. godine kao najtalentiraniji član naše Škole nogometa. Za kadete i juniore aktualnog prvaka Hrvatske postigao je 36 golova i upisao 16 asistencija, a svoje prve seniorske minute upisao je za Dinamo II. Ukupno je u Drugoj HNL upisao 23 nastupa i pritom postigao četiri gola i upisao dvije asistencije. Valja istaknuti da je za mlade reprezentacije Hrvatske, od U-14 do U-18, igrao 29 puta te da je u ‘kockastom dresu’ mreže tresao u pet navrata.

Novi igrač Slaven Belupa koji je svoje prve nogometne korak napravio u Nogometnom klubu Starigrad nije skrivao sreću po dolasku u klub.

– Fenomenalan je osjećaj vratiti se svojoj kući. Želio bih se zahvaliti svima koji su omogućili moj povratak u Koprivnicu. Momčad znam, s dosta njih sam i trenirao u mlađim uzrastima pa ću se brzo prilagoditi. Odradio sam tek jedan trening, ali odmah sam vidio kakva dobra atmosfera vlada u svlačionici. Nitko se posebno ne ističe, dapače imam osjećaj kao da su svi jedna velika obitelj. Želja mi je da kao momčad nastavimo onako kako smo završili jesen i krenuli u proljeće i da s jednakom kvalitetom igre se prezentiramo i u Splitu. Što se mene osobno tiče, na meni je da radim i napredujem te da iz treninga u trening budem sve bolji. Jedva čekam zaigrati pred svojim ljudima, u svom gradu – rekao je po Svržnjak.

Ivijan, dobrodošao i sretno!