Ivica Sertić uoči prvog treninga: “Moramo prionuti poslu, odgovornost je jako velika, ali straha nema i siguran sam da ćemo na kraju biti svi sretni”

04.01.2019.


Gospodin Ivica Sertić danas je i službeno predstavljen kao novi trener Slaven Belupa. Zajedno sa svojim stručnim stožerom danas će okupiti svoju momčad i startati s pripremama za nastavak aktualne sezone.

– Doći na čelo prve momčadi kluba u kojem si od malih nogu sigurno je nešto najljepše što se moglo dogoditi u životu. S druge strane, imam veliki osjećaj odgovornosti. Prvo zato što sam ponikao u ovom klubu i zato što ga doživljavam drugačije nego treneri koji su tu bili do sada, ne umanjujući njihovu angažiranost, rad i predanost, a drugo zbog situacije u kojoj se nalazimo. Ipak, ne bojimo se. Prionut ćemo radu i poslu i siguran sam da ćemo na kraju prvenstva svi biti sretni i zadovoljni. Nemamo puno vremena, već 30. siječnja je utakmica s Rijekom i zato moramo od starta biti na maksimumu.

Trener Sertić komentirao je i aktualni kadar, odnosno dolaske i odlaske.

– Prije svega, zahvalio bih se Boži Musi i Jorgeu Apariciju na svemu što su učinili za naš klub. Najviše bi me veselilo da svi igrači koji su na odmor otišli ozlijeđeni prvenstvo dočekaju zdravi i u potpunosti spremni za izazove. Najveća pojačanja bili bi nam zdravi Bačelić Grgić, Gordana, Bogojević i Lima. Naravno, pratimo tržište, ali igrače koje ćemo dovoditi gledat ćemo isključivo da budu prava pojačanja.

Ciljevi u nastavku prvenstva su jasni.

– Trenutna momčad ima kvalitetu kojoj ova bodovna situacija nije primjerena. Prvi i osnovni cilj koji je klub postavio pred nas je ostanak u ligi. Naravno da je moja želja, a tako ćemo i raditi, da se što prije primaknemo sredini tablice. Već na samom startu nastavka prvenstva imamo susrete s direktnim protivnicima i tu želimo ‘ući u mirnije vode’. Veseli me pozitivna atmosfera u svlačionici. Momci rade onako kako bi svaki trener to poželio i to sigurno budi optimizam.

Na pripremama prve momčadi bit će čak 15 igrača iz naše Škole nogometa.

– Naravno, jedan od dugoročnih ciljeva je promocija mladih igrača iz naše Škole nogometa. I do sada smo radili na taj način i tu praksu priključivanja najtalentiranijih nogometaša ćemo i nastaviti. S obzirom na to da sam bio voditelj Škole i trener juniora imam odličan uvid u sve mlade nogometaše tako da tu vidim prostor za još jedan iskorak prema naprijed.