Ivica Sertić: “Ponosan sam i zahvalan klubu na ukazanoj prilici, uz dobre rezultate želja mi je da se vrati i publika”

21.12.2018.


Četrdesetpetogodišnji Koprivničanac Ivica Sertić, rodom iz Sigeca, jučer je nakon što je nešto više od mjesec dana privremeno vodio momčad i službeno postao trenerom NK Slaven Belupo. Sertić je kao igrač za naš klub upisao 50 nastupa, 30 u ligi, 12 u Europi i osam u Kupu, pritom postigavši tri pogotka, a sada će preuzeti i klupu.

– Ponosan sam i zahvalan klubu što mi je pružio priliku i ukazao povjerenje. U proteklih mjesec dana rada i četiri odigrane utakmice stvorila se i više nego pozitivna klima oko momčadi i našeg stožera i na tome temeljim optimizam. Čeka nas puno posla, ali spremni smo na sve izazove – objasnio je Sertić.

Pripreme startaju već 4. siječnja.

– Ove pripreme će biti specifične jer nas prva prvenstvena utakmica čeka već za 30-ak dana. Igrači su dobili individualne programe kako bi na pripreme stigli što spremniji. Od prvog dana ćemo prionuti poslu i raditi na nedostacima koje smo primijetili u ovih nešto više od mjesec dana. Moramo se što bolje spremiti kako bi što prije stigli do sigurne zone, odnosno sredine prvenstvene ljestvice. Stanje na tablici nije prava slika ove momčadi, s obzirom na kvalitetu koju igrači posjeduju – rekao je Sertić.

Slaven je tako dobio trenera iz vlastitog pogona.

– Podrška koju mi je pružio klub, ali i brojni Koprivničanci i prijatelji puno mi znači. Kao domaći trener imam obavezu više jer je ovo moj klub kojem želim samo najbolje. Velika želja mi je, naravno uz dobre rezultate, da Koprivničanci prepoznaju da je ovo naš zajednički klub i da na proljeće u što većem broju dođu na tribine. Svjestan sam da rezultati uvijek igraju veliku ulogu, a puno će ih se lakše ostvarivati ako ćemo imati podršku većeg broja ljudi s tribina – zaključio je Sertić.