Ivica Sertić na startu juniorskog prvenstva: “Možemo se nositi sa svima u ligi, a primarni cilj je što više igrača približiti seniorskoj momčadi”

22.08.2018.


Juniori Slaven Belupa ove će subote na gostovanju u Rijeci igrati prvo kolo Prve hrvatske nogometne lige. Trener Ivica Sertić i njegovi mladi nogometaši vrijedno su se pripremali za novo prvenstvo.

– Juniorske pripreme uvijek gledam kao privikavanje na seniorski nogomet. Težim tome da djeca dolaze u seniore maksimalno, koliko je to moguće, tehnički, taktički i kondicijski pripremljena. Dosta naših juniora već je i osjetilo što znači seniorski nogomet, a ostalima to tek predstoji. Zapravo je sve podređeno pripremi za seniorski nogomet pa smo zato i odigrali nekoliko prijateljskih utakmica protiv seniora – objasnio je trener Sertić.

Iako je sve lakše uz dobar rezultat, primarni cilj u Školi nogometa uvijek je isti.

– Primaran je cilj da se što više igrača približi seniorskoj momčadi, a onda u dogledno vrijeme i zaigra za Slaven. Naravno, drugi cilj je rezultat u juniorskoj ligi. S obzirom na to da se spremaju za seniorski nogomet, mladići moraju osjetiti pritisak rezultata i natjecanja. Treći cilj je biti što više plasiran na tablici. Došli smo do razine da se možemo ravnopravno nositi, pa čak i pobjeđivati Hajduk, Rijeku, Dinamo i Osijek. Ne želimo se dovesti u situaciju borbe za opstanak, već želimo biti oko petog mjesta s tendencijom ‘napada’ na prve četiri pozicije – rekao je trener juniora.

Prvo prvenstveno kolo donosi teško gostovanje u Rijeci.

– Želimo odigrati dobru utakmicu. Što ćemo bolje igrati to će rezultat biti bolji. Nećemo se nikome prilagođavati već ćemo težiti svojoj igri i onome što svakodnevno radimo na treninzima – zaključio je Sertić.

Utakmica juniora Rijeke i Slaven Belupa igrat će se u subotu s početkom u 17:30.