IMAT ĆEMO MOMČAD KOJA ĆE BITI BOLJA OD JESENSKE – KAZAO JE TOMISLAV IVKOVIĆ

31.01.2018.


Slaven Belupo je u Medulinu završio drugi dio priprema gdje je uz svakodnevne treninge sudjelovao na Arena kupu i osvojio šesto mjesto.

U četiri prijateljska nastupa naša je momčad odigrala neodlučeno s Interom (3:3), izgubila od banjalučkog Borca 1:0, pobijedila Hrvatski dragovoljac 3:1, te u susretu za konačni plasman izgubila od aktualnog prvaka BiH Zrinjskog iz Mostara na jedanaesterce, nakon što je utakmica završila 1:1.

Bile su to pripreme nešto drugačije nego što je uobičajeno, radilo se vrlo naporno i maksimalnim intenzitetom, tako da je kod igrača prisutan određeni umor – kazao je trener Tomislav Ivković i nastavio:

Kako je do prve proljetne utakmice ostalo još desetak dana polako ćemo popuštati s jačinom rada i nastojati što više osvježiti svakog igrača. U četvrtak nastavljamo s treninzima na koprivničkom stadionu, dok u subotu gostujemo kod Ferencvarosa u Budimpešti što će sigurno biti naša najbolja provjera prije proljetnog natjecanja.

U dosadašnjem dijelu priprema prigodu za nastup trener Ivković je dao svim igračima koji su bili u Medulinu, osim onima koji nisu mogli nastupiti zbog lakših ozljeda.

Provjerio sam svakog od njih i mogu reći da sam zadovoljan pristupom koji su pokazali, ali nisam previše zadovoljan igrom koju smo pružili. Bilo je dobrih “poteza”, ali isto tako i loših. Vjerujem da ćemo to ispraviti do nastavka prvenstva i biti na znatno boljoj razini od jesenske.

Iako je još prerano govoriti od standardnom sastavu na medulinskim utakmicama se ipak vidjelo da koprivnički strateg već polako slaže “kockice” početne jedanaestorice.

Svakako da već imam momčad koja će krenuti u nastavak prvenstva, osim možda dvije dvojbe koje ću vrlo brzo otkloniti, jer proljetni je dio gotovo pred vratima. Usto, još ću odlučiti hoćemo li u zadnjoj liniji igrati s trojicom ili četvoricom igrača, što će naravno ovisiti o našim suparnicima. Uglavnom mislim da ćemo biti jači nego u jesenskom dijelu. Najvažnije da su nam dosadašnje pripreme prošle bez nekih većih ozljeda i nadam se da će tako ostati do početka proljetnog prvenstva kada imamo prvi nastup u Zaprešiću s Interom – završio je Tomislav Ivković, trener Slavena Belupa.