IGRA S DINAMOM OHRABRUJE UOČI GOSTOVANJA U ZADRU

13.03.2014.


Iako je Slaven Belupo izgubio prvu utakmici polufinala Hrvatskog kupa s Dinamom (0:2), igrom i pristupom nije razočarao.
Čak što više, farmaceutima se mora priznati da su najveći dio susreta bili bolja momčad od Zagrepčana, tako da je to bila potpuno drukčija priča od one prvenstvene, subotnje, u kojoj su djelovali bezvoljno, nemoćno i primili “šesticu”.
Slavenaši su od početka susreta pritisnuli Modre na njihovu polovicu, djelovali agresivno i čvrsto i ne sjećamo se da je netko ove sezone tako dominirao nad vodećim sastavom lige i gotovo sigurno ovosezonskim prvakom.
Obrana koprivničkog prvoligaša djelovala je vrlo sigurno, vezni red predvođen Čanađijom gospodario je travnjakom, a jedina zamjerka može se uputiti napadačima čija je realizacija još jednom izostala.
Poluprigode koje su propustili, Glavica, Pranjić, Čanađija, Matoš i Vugrinec mogle su uz malo sreće i bolje završiti, odnosno u mreži Ježine, kao što su na sreću Dinama završili Pamićev “slobodnjak” i “odbijanac” do Brozovića u mreži Picaka.
Kada je riječ o suđenju onda možemo reći da je glavni arbitar u nekim odlučujućim trenucima ipak prevagnuo na stranu Zagrepčana, što se posebno vidjelo u 84. minuti kada nije dosudio očiti jedanaesterac za domaćine nakon prekršaja Šimunića na Vugrincu.
No, valja reći, da je Slaven Belupo u srijedu poslijepodne djelovao kao momčad što je veliko ohrabrenje za nadolazeće prvenstvene oglede u kojima će tražiti bodove za prvoligaški opstanak.
Prvi ispit u tim traženjima farmaceuti će imati u subotu kod Zadra (15 sati) kojeg su jesenas već svladali na njegovom travnjaku. Bilo bi jako dobro, da ne kažemo odlično da se ta jesenska priča ponovi i da se Slavenovi dečki u Koprivnicu vrate uzdignute glave. Mogu to oni, ali samo igrom i agresijom koju su prikazali u srijedu s Dinamom!