HVALA VAM Slaven Belupo napustila osmorica igrača

14.06.2023.


Boje Slaven Belupa u idućoj sezoni neće braniti osmorica dosadašnjih prvotimaca. Po isteku ugovora klub će napustiti Ivan Krstanović, Nikola Jambor, Vinko Soldo, Antonio Perošević, Jakov Bašić, Nikola Turanjanin i Marko Žuljević, a iz Slavena odlazi i Giannis Christopoulos kojem je istekla posudba. Ovim putem klub im se zahvaljuje na velikoj profesionalnosti koju su iskazali te na svemu što su učinili noseći plavi dres.

Ivan Krstanović je u Koprivnicu stigao u siječnju 2019. godine i od tada je upisao 143 nastupa u dresu Slaven Belupa te 47 puta tresao protivničke mreže i 10 puta asistirao. Ukupno je na terenu proveo 9304 minute te je dosegao treće mjesto najboljih strijelaca u povijesti HNL-a s ukupno 123 gola.

Nikola Jambor je u povratničkoj sezoni za svoj klub upisao 26 nastupa, 23 u prvenstvu i tri u Kupu, te upisao po jedan gol i asistenciju. Pogodak je zabio za, u tom trenutku, izuzetno važan bod protiv Dinama u Koprivnici.

Baš kao i Nikola, i Vinko Soldo imao je svoj ‘drugi mandat’ u Slaven Belupu. Gledajući oba navrata upisao je 80 nastupa, postigao jedan pogodak i zaradio 12 žutih kartona. Ukupno je na terenu proveo gotovo 7000 minuta u našem dresu.

Antonio Perošević u klub je stigao u siječnju te je ukupno nastupio u 13 utakmica za Slaven Belupo. Debitirao je protiv Dinama u Koprivnici u remiju rezultatom 1:1.

Jakov Bašić je dres Slaven Belupo nosio u protekloj sezoni. Ukupno je odigrao 24 utakmice, 21 u prvenstvu i tri u Kupu, i zaradio jedan žuti karton. Posljednji nastup upisao je u posljednjem kolu prošlog prvenstva u Puli protiv Istre 1961.

Nikola Turanjanin ukupno je nastupio u četiri utakmice za Slaven Belupo tijekom svojeg boravka u Koprivnici. Ove sezone nosio je dres našeg kluba dva puta. U 28. kolu protiv Varaždina te u 35. kolu protiv Hajduka.

Marko Žuljević u klub je stigao u ljetnom prijelaznom roku prošle sezone. Odigrao je 24 utakmice za Slaven Belupo, postigao tri pogotka i upisao dvije asistencije. U posebnom će sjećanju ostati utakmicu protiv Gorice u prvenstvu kada je golom i asistencijom kreirao preokret za pobjedu 2:1 u Koprivnici.

Giannis Christopoulos ovu je sezonu proveo na posudbi u našem klubu. Ukupno je nosio 13 puta dres Slaven Belupa, 11 puta u prvenstvu te dva puta u Kupu te je zaradio jedan žuti karton. Na terenu je proveo 656. minuta.

Krle, Jambi, Vinko, Pera, Bašo, Nikola, Žulj, Chris! Hvala Vam još jednom na svemu i sretno u daljnjoj karijeri!