HAJDUK SE SRETNO PROVUKAO U KOPRIVNICI

04.11.2013.


U odličnoj utakmici Slaven Belupo i Hajduk podijelili su bodove – 3:3, iako je naša momčad bila bliže pobjedi od koje ju je dijelila posljednja minuta sudačke nadoknade.
Upravo u toj nadoknadi vremena Splićani su iskoristili jednu nepažnju u obrani farmaceuta, izjednačili rezultat, tako da je svakoj momčadi pripao po bod.
Nisam nezadovoljan neodlučenim ishodom, ali ne mogu se oteti dojmu da smo bili znatno bliže pobjedi koja bi po meni bila zaslužena. Hajduk se u Koprivnici predstavio kao snažna momčad, što smo jako dobro znali i tako smo postavili igru. Vidjelo se da možemo igrati i s našim najjačim klubovima i da će naš travnjak opet postati neosvojiva tvrđava za gostujuće prvoligaše – kazao je trener farmaceuta Mladen Frančić te istaknuo:
Kod naše momčadi se javlja jedan novi brand koji ima kvalitetu i karakter, iako još ima prostora za napredak. Uvjeren sam da će Slaven Belupo sigurno igrati još kvalitetnije i da će naši navijači u nastavku prvenstva gledati još bolje utakmice. Posljednji pogodak koji su postigli Splićani više je plod njihovih navijača nego momčadi na travnjaku. Na prvom sljedećem treningu analizirat ćemo kompletnu utakmicu, kao što to inače radima i vidjeti gdje su bile naše dobre, a gdje slabe strane te ćemo ih što prije otkloniti – zaključio je Mladen Frančić, dok je jedan od najboljih igrača utakmice stoper Ivan Fuštar naglasio:
Znali smo da će to biti jako teška utakmica, jer je Hajduk dobra momčad koja ima kvalitetu za sam vrh. Mislim, da smo bili bliže pobjedi koju smo ispustili u samoj završnici, što je prava šteta. Slično nam se dogodilo i s Hrvatskim dragovoljcem u koprivničkoj utakmici i mislim da su to greške koje moramo što prije ispraviti.
Na konferenciji za novinare trener Hajduka Igor Tudor bio je neočekivano nezadovoljan suđenjem i vrlo oštro komentirao glavnog djelitelja pravde, zaboravljajući da je Slaven Belupo tijekom susreta imao uz dva pogotka prednosti (3:1) više povoljnih prigoda od njegove momčadi, posebno u drugom poluvremenu.Očito, da su Splićani mislili da će lako “preskočiti” Koprivnicu i da nisu očekivali tako dobar i igrom karakteran Slaven Belupo.