GORDAN BARIĆ U ZAPREŠIĆU I VINKOVCIMA OČEKUJE POBJEDNIČKI REZULTAT

12.04.2017.


Gordan Barić je bio “starter” u prošlom prvenstvenom kolu s Hajdukom u Splitu u kojem je Slaven Belupo osvojio vrlo vrijedan bod.
Uz malo sreće naša se momčad s Poljuda mogla vratiti i s punim plijenom, ali i neodlučeni rezultat je uspjeh koji bi trebao biti poticajan za nastavak prvoligaške utrke u kojoj nas očekuju još dva gostovanja za redom.
– Prvo će biti u subotu kod Intera u Zaprešiću u kojem sam prošao školu nogometa, otišao u NK Bistra a zatim došao u Slaven Belupo. S većinom zaprešićkih igrača se dobro poznajem, imaju kvalitetu ali mislim da smo mi bolja momčad i vjerujem da možemo do povoljnog rezultata, odnosno očekujem pobjedu i to prvu u proljetnom prvenstvu – ističe Gordan Barić i dodaje:
– Iako smo na Poljudu osvojili bod mislim da smo bili bliže pobjedi od Hajduka. Još jednom nismo imali sreće kao na većini proljetnih utakmica. Nadam se, da je to ostalo iza nas i da je vrijeme za pobjedničke rezultate.
Slaven Belupo nakon Zaprešića odlazi kod Cibalie u Vinkovce. Što očekujete?
– Imamo prigodu da u te dvije utakmice osvojimo maksimalan broj bodova i tako se malo ispravimo za dosadašnje rezultatske neuspjehe, iako igrama koje smo prikazali to nismo zaslužili. S Interom će biti sigurno teže nego s Vinkovčanima jer su Zaprešićani ipak bolji sastav, no sve ovisi o nama. U najgorem slučaju očekujem da ćemo iz te dvije utakmice osvojiti četiri boda koja bi nas također zadovoljila.
U Slaven Belupo ste došli kao desni branič, ali sve češće igrate krilnog napadača. Koje vam mjesto bolje odgovara?
– Ljepše mi je igrati na krilu nego u obrani, ali o tome odlučuje trener. On najbolje zna što je potrebnije momčadi i ja se tome potpuno podređujem. Najvažnije da ispunim njegova i svoja očekivanja i da osvajamo bodove. Sada mi je najvažnije da postanem standardni igrač.
Istra 1961 je trenutačno peta, ima dva boda više. Može li Slaven Belupo opet na tu poziciju?
– Uvjeren sam da može i to ćemo ubrzo pokazati. U borbi za peto mjesto je i Lokomotiva, ali na kraju mi ćemo biti ti koji će se radovati. Do kraja sezone ostalo je još dosta kola i prerano je planirati konačni plasman. Usto, Puljani nam ovog proljeća dolaze u Koprivnicu gdje smo ih krajem jesenskog prvenstva pobijedili, a uz Hebera ja sam također bio strijelac. Ako ću igrati volio bih da to budem u subotu i u Zaprešiću.
Koliko ste pogodaka postigli otkako ste u koprivničkom prvoligašu i koji vam je najdraži?
– Uz jesenski pogodak Istri bio sam strijelac i u susreta sa Zagrebom u prošlom prvenstvu te na startu ovog s Cibaliom. Mislim da mi je pobjednički s Vinkovčanima ipak do sada najdraži i da ću do kraja sezone još koji put “zatresti” suparničku mrežu. Neka me samo zaobiđu ozljede i ja ću biti zadovoljan.
Kako se osjećate u klubu i naravno u Koprivnici?
– Sjajno. Sredina je vrlo ugodna svi smo veliki prijatelji, a Koprivnica je lijep grad. Vjerujem da ću još dugo ostati u Slavenu Belupu i pružiti još bolje igre – završio je Gordan Barić.