GORAN PARACKI: NISMO BEZ IZGLEDA S RIJEČANIMA U PRVENSTVU I KUPU

29.03.2016.


S igranjem nogometa Goran Paracki počeo je u rodnoj Puli iako nikada nije nastupao za Istru, već je s karijerom krenuo na Kantridi, zatim igrao za Novalju, Karlovac, Split, Inter Zaprešić, a jedno vrijeme proveo je i u Mađarskoj.
U prošlom prvoligaškom kolu u susretu s Puljanima na koprivničkom stadionu isticao se zalaganjem i borbenošću u veznom redu i pokazao da će i dalje biti veliki oslonac treneru Željku Kopiću u nadolazećim prvenstvenim susretima.
– Pobjeda s Istrom jako nam mnogo znači jer sada u odnosu na nju imamo osam bodova prednosti i to bi trebalo biti nedostižno. Nije nam bilo lako ali sve smo riješili i mirnije nastavljamo prvenstvenu utrku – ističe Goran Paracki.
Nakon utakmice s Istrom slijedila je dvotjedna stanka zbog prijateljskih reprezentativnih susreta. Da li je dobro došla i da li je koristila?
– Jako nam je dobro došla i dobro smo je iskoristili jer smo se u miru mogli pripremati za nadolazeće susret koji nas očekuju, a oni neće biti lagani jer nas očekuju dvije utakmice s Rijekom – prvenstvo i Kup.
Koja je od njih po Vašem mišljenju važnija za Slaven Belupo?
– Za mene je uvijek važnija ona utakmica koja prva dolazi, što znači prvenstvena. Ako postignemo pozitivan rezultat u što vjerujem onda ću razmišljati o uzvratnom susretu u kupu. Zbog toga sam potpuno koncentriran na subotu i prvoligaški ogled s Riječanima, koji su uz Dinamo naša najkvalitetnija momčad. Usto, Rijeka je jedan od naših najorganiziranijih klubova, u velikom je usponu i na ljestvici za vodećim Dinamom zaostaje svega dva boda, što znači da je najozbiljniji kandidati za naslov prvaka. Riječani u Koprivnici sigurno žele osvojiti sva tri boda, ali niti jedan prvoligaš ne može računati na pobjedu na našem travnjaku. Uvjeren sam, da ćemo dati sve od sebe da ostanemo nepobijeđeni. Naravno da očekujem veliki broj naših navijača i mislim da ih nećemo razočarati.
Naša je momčad trenutačno sedma. Je li je to realno mjesto?
– Nije, jer mi smo znatno kvalitetniji i ovaj plasman je trenutačan. Uvjeren sam da ćemo u nastavku prvenstva to pokazati i mislim da možemo biti šesti jer nam Inter Zaprešić bježi svega tri boda i dolazi u Koprivnicu. Do kraja prvenstva očekujem i koju pobjedu u gostima s kojom bi još više napredovali. I nama se mora jednom otvoriti. Pogled na ljestvicu dovoljno ukazuje na izjednačenost Lige u kojoj svako svakoga može pobijediti.
Ipak nekoliko riječi o uzvratnom susretu Kupa koji naša momčad igra s Rijekom sljedećeg utorka na koprivničkom stadionu, dakle tri dana nakon prvenstvenog ogleda.
– Prvu utakmicu na Rujevici smo izgubili (2:1) i mislim da nam postignuti pogodak u gostima daje nadu za uzvrat. Sve je moguće i bio bih jako sretan da se uvrstimo u finale, što nije neizvedivo iako nam je suparnik Rijeka. Kup je natjecanje u kojem se može mnogo toga učiniti, ali prvo moramo s Riječanima igrati prvenstvenu utakmicu nakon koje će mnogo toga biti jasnije.
Kako se osjećate u koprivničkom prvoligašu?
– Odlično, svi smo veliki prijatelji, stručni stožer sjajno radi, sve se zna i nema nikakvih zastoja. Sretan sam što sam odlučio doći u Slaven Belupo. Koprivnica je vrlo lijep gradić, ljudi su ugodni i napravio sam najbolji odabir. Kad još budemo bolje plasirani, što ne dvojim, sve će biti na svom mjestu – završio je Goran Paracki vezni igrač našeg kluba.