FOTO Slaven Belupo startao s pripremama, Marin Pucar: Ne želimo biti samo sudionici nadolazećeg prvenstva!

18.06.2018.


Nogometaši Slaven Belupa, pod vodstvom trenera Tomislava Ivkovića i njegovog stručnog stožera, danas su startali s pripremama za nadolazeće prvenstvo. Prvi trening bio je rezerviran za testiranja funkcionalnih sposobnosti na temelju kojih će treneri našeg kluba nadograditi svoj plan i program priprema.

Prije izlaska na teren, igračima, stručnom stožeru i svim okupljenima obratio se zamjenik predsjednika Slaven Belupa Marin Pucar koji je objasnio kako svi imaju želju dići klub u svim segmentima na razinu više. Istaknuo je kako se nada povratku naših navijača na tribine koji će moći uživati u igrama naših nogometaša.

– S obzirom na to da smo svi još uvijek pod dojmom Svjetskog prvenstva, u pozitivnom ozračju i atmosferi naše reprezentacije, želim vam zaželjeti dobrodošlicu. Ono što svake godine klub i sponzori očekuju je to da dignemo ljestvicu za jednu stepenicu više. Ne želimo biti samo sudionici idućeg prvenstva i ne želimo biti samo oni koji neće ispasti. Ovaj klub, grad i vi igrači možete i zaslužujete ispuniti veće ambicije. Klub i glavni sponzor omogućit će vam sve potrebno, a na vama je da se pokažete na terenu. Ako se iskaže htijenje, želja i volja, nitko nije nepobjediv u našem prvenstvu. Meksiko nam je jučer dokazao protiv neprikosnovenih Nijemaca da je sve moguće. Želimo iskazati ambiciju da napadnemo Europu. Neka vam i transfer vašeg prijatelja Nikole Katića bude nit vodilja kroz život i karijeru. Pokazali smo tim transferom koliki rejting ima ovaj klub, ne samo u Hrvatskoj već i šire. On je najveća potvrda vrijednosti ovog kluba. Od prvog kola moramo biti onakvi kakvi želimo biti – borbeni, puni samopouzdanja i na domaćim utakmicama i na gostovanjima – poručio je Pucar.

Podsjetimo, prvi dio priprema naša seniorska momčad odradit će u Koprivnici. U periodu od 18. lipnja do 1. srpnja odigrat će se i dvije utakmice: prva će biti 23. lipnja u Miklinovcu gdje ćemo uveličati proslavu četrdesetog rođendana županijskog prvoligaša, a druga će se igrati u Prelogu 30. lipnja gdje ćemo biti gosti tamošnje Mladosti.

Dva dana nakon toga momčad odlazi u Sloveniju, na Roglu i Zreče, gdje će trenirati do 14. srpnja. Dogovorene su i četiri prijateljske utakmice i to protiv rumunjske Astre 7. srpnja, protiv ukrajinske Vorskle 10. srpnja, protiv bugarske Vereye dan kasnije te protiv mađarskog Soroksara 14. srpnja.

Po povratku u Koprivnicu, gdje će naša momčad trenirati do starta prvenstva 27. srpnja, odigrat će se utakmica protiv koreanskog Hanyang Universityja 18. srpnja. Uz nabrojane susrete, još uvijek se traži protivnik za datum 21.07. O svim utakmicama te eventualnim promjenama klub će obavijestiti javnost pravovremeno.