FOTO Pioniri sezonu otvorili remijem na teškom gostovanju u Rijeci, kadeti upisali poraz

24.08.2018.


Pioniri Slaven Belupa odigrali su 0:0 na startu sezone Prve hrvatske nogometne lige. Na teškom gostovanju u Rijeci, kod istoimenog domaćina, pioniri su odigrali dobru utakmicu u kojoj je domaćin bio nešto bolji, ali su naši nogometaši propustili iskoristiti nekoliko lijepih situacija iz kontri i polukontri.  Valja istaknuti prilike Blažeka u 35. minuti i Ivančića deset minuta kasnije koje, nažalost, nisu pronašle put do mreže domaćina.

– Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo kada pričamo o defenzivnom dijelu igre. Domaćin je imao nešto više od igre, a mi smo svoju šansu vrebali iz kontre i polukontre. Imali smo nekoliko lijepih situacija, ali nam je nedostajalo mirnoće u završnici. Sve u svemu, bod u Rijeci nikada nije loš, a mi se već od ponedjeljka ‘bacamo’ na nove treninge i na svakodnevni napredak. Želimo već u idućem kolu prikazati bolju igru i nastaviti s osvajanjem bodova – rekao je trener Želimir Mešnjak.

Kadeti su pak upisali uvjerljivi poraz. Rijeka je slavila sa 6:0.

– Loše smo ušli u utakmicu i već u 12. minuti primili dva gola, a nakon toga nam se teško bilo psihički vratiti u susret. Iz ovog poraza izvući ćemo maksimalni motiv za svaki idući trening te će nam poslužiti kao škola za nastavak prvenstva. Cilj nam je svakodnevni napredak, a već se u idućem kolu želimo iskupiti za jučerašnje izdanje u Rijeci – objasnio je trener kadeta Dalibor Gorupić.

SASTAV PIONIRA: Udovičić, Jakupanec, Petričić, Erdelji, Petika, Bošnjak (od 46′ Lukunić), Stanić, Peršinović (od 67′ Sinjerec), Ivančić (od 70′ Gašparić), Blažek (od 36′ Pavić), Žuškin. Trener: Želimir Mešnjak.

SASTAV KADETA: Kratzl (od 50′ Domović), Ganžulić, Štajerec (od 41′ Tolić), Tumpić, Harači (od 41′ Mikulić), Grubešić (od 50′ Štefanec), Marijanović, Perić, Vuić (od 50′ Tomić), Nikić (od 50′ Matoničkin), Ognjenović (od 41′ Mađarić). Trener: Dalibor Gorupić.