FOTO: NIKOLA KATIĆ karijeru nastavlja u škotskom velikanu Glasgow Rangersu!

12.06.2018.


Nikola Katić od danas više nije igrač Slaven Belupa. Stasiti stoper u novoj sezoni branit će boje škotskog velikana Glasgow Rangersa, a trener će mu biti legendarni nogometaš engleskog Liverpoola Steven Gerrard. Nikola je potpisao četverogodišnji ugovor, a bit će, nakon Dade Prše, Nikice Jelavića i Nike Kranjčara, četvrti Hrvat koji će braniti boje Rangersa.

– U jednu ruku nam je krivo i žao što gubimo kvalitetnog igrača i kvalitetnog čovjeka kao što je naš Nikola, a u drugu smo ponosni što smo ostvarili još jedan veliki transfer koji će zasigurno odjeknuti u javnosti. Ovo je velika reklama, ne samo za naš klub nego i za našu Koprivnicu. Nadam se da će Nikola poslužiti kao primjer svim mladim igračima našeg kluba da se uz svakodnevni rad, trud i odricanje mogu postići velike stvari – rekao nam je direktor kluba Zvonimir Šimunović.

Nikola je u Koprivnicu stigao iz opuzenskog Neretvanca, a u dresu našeg kluba upisao je ukupno 69 službenih nastupa. Za prvu momčad debitirao je 21. travnja 2016. godine na gostovanju kod Osijeka, a od onda je za Farmaceute postigao tri pogotka te upisao četiri asistencije.

Tako je Slaven Belupo, nakon odlaska Kristijana Bistrovića prošle zime u CSKA iz Moskve te nakon odlazaka Mate Jajala u talijansku Sienu 2009. godine i Igora Bubnjića u talijanski Udinese 2013. godine, ostvario još jedan veliki transfer kojim se naš klub s pravom može ponositi.

Nikola, hvala Ti za sve što si učinio u dresu našeg kluba i želimo Ti puno sreće u nastavku karijere.