FOTO Jutarnji trening rezerviran za fizičku pripremu, “Dečki lavovski odrađuju posao”

21.06.2018.


Naši nogometaši odradili su danas ujutro još jedan jaki trening, sedmi u posljednja četiri dana. Pod paskom kondicijskog trenera Luke Bašića Slavenaši su vrijedno nizali krugove na pomoćnom travnjaku koprivničkog Gradskog stadiona “Ivan Kušek Apaš”, a trčali su i kratke dionice sa saonicama zavezanima oko struka.

– Počeli smo pripreme s testiranjima kako bismo vidjeli inicijalno stanje igrača i kako bismo kasnije mogli individualizirati rad. Do sada smo svakog dana imali po dva treninga, a svaki idući bio je jači od onog prethodnog. Danas ujutro je sve kulminiralo najjačim treningom do sada. U uvodu današnjeg treninga koristili smo i saonice kao imitaciju uzbrdica što je bila priprema za treninge većeg intenziteta. Dečki zaista lavovski odrađuju posao i zaista smo svi u stručnom stožeru izuzetno zadovoljni njihovim pristupom i radom. Velika količina rada u prva dva tjedna bazirana je na volumenu, laički rečeno ‘otvaranju pluća’, a kasnije će se smanjivati volumen, a povećavati intenzitet – rekao je kondicijski trener Bašić.

Naše nogometaše popodne čeka relaksirajući trening na bazenima, a od sutra ujutro kreće novi ciklus. Podsjetimo, prvu pripremnu utakmicu Slaven će igrati na igralištu Miklinovca. Povodom proslave četrdesetog rođendana županijskog prvoligaša, susret će se u subotu igrati s početkom u 17:30.