FILIP MARČIĆ POTPISAO ZA FARMACEUTE

14.01.2010.


U srijedu prije podne u Plavom salonu Slavena Belupa novo pojačanje koprivničkog prvoligaša Filip Marčić (25) potpisao je ugovor s Farmaceutima do kraja lipnja 2011. godine, s mogućnošću raskida nakon proljetnog prvenstva.
Igračku karijeru Marčić je započeo u školi nogometa splitskog Hajduka, a sa 14 godina zapazili su ga skauti francuskog prvoligaša Bordeauxa u kojem je bio do 2005. godine. Zatim se vratio u Split ali su ga ozljede spriječile da postane standardni igrač Hajduka, te ga je angažirala Rijeka u kojoj je proveo jednu sezonu. Ubrzo mu je stigao poziv iz danskog Midtjyllanda s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor, no zbog promjene trenera nije bio zadovoljan svojim statusom i odlučio se na dolazak u Slaven Belupo. Filip Marčić ima 30 nastupa za reprezentacije Hrvatske do U-23.
– Došao sam na poziv trenera Dalića s kojim sam radio u Rijeci i direktora Markulina. Igram zadnjeg veznog i na desnom boku obrane i mislim da još mogu napredovati. Vidljivo je, da sam došao u jako dobro organizirani klub i vjerujem da ću svojim igrama opravdati povjerenje. Za vrijeme mog boravka u Francuskoj naučio sam dva strana jezika, iako mislim da sam premlad otišao u Bordeaux koji je danas među najboljim europskim klubovima – rekao je Filip Marčić i nastavio:
– Ovih nekoliko dana koliko sam u klubu uočio sam da su dečki zaista sjajni i da bi u proljetnom prvenstvu trebali ostvariti plasman u Europu, jer je Slaven Belupo po meni treći klub u Hrvatskoj – završio je novi igrač Farmaceuta.