Ferenčina: Utakmica s Dinamom je iza nas, okrećemo se gostovanju u Vinkovcima

07.08.2011.


Nakon izgubljenih bodova s Dinamom mišljenja o utakmici bila su podijeljena među prijateljima i navijačima našega kluba. No, nitko ne dvoji da su Zagrepčani naša najbolja momčad i da su zasluženo došli do pobjedničkog rezultata.

I dok je treren “modrih” Krunoslav Jurčić na konferenciji za novinare koja je održana nakon susreta bio vrlo raspoložen zbog, kako je rekao najbolje igre svoje momčadi u dosadašnja prva tri kola, prvi stručnjak našega kluba Roy Ferenčina bio je pomalo suzdržan u procjeni igre farmaceuta.

– Nisam očekivao da ćemo tako olako primiti dva pogotka već u prvom dijelu igre, iako Dinamu čestitam na zasluženoj pobjedi. Vidjelo se, da imaju kvalitetu i da im se teško suprotstaviti – kazao je Ferenčina i nastavio: Igrali smo bolje u drugom poluvremenu i uz malo više prisebnosti možda smo mogli smanjiti vodstvo Zagrepčana, koji su također mogli postići još koji pogodak. Utakmica s Dinamom ostala je iza nas i sada se okrećemo gostovanju kod Cibalie u Vinkovcima, gdje nas također očekuje jedan zahtjevan susret. Neke greške koje smo iskazali s Dinamom moramo otkloniti do susreta s Cibaliom – završio je trener Slavena Belupa.

Nakon tri prvenstvena kola Slaven Belupo ima četiri boda, što je s obzirom na dosta težak početni raspored zadovoljavajuće, no u sljedećim utakmicama farmaceuti že također biti na velikim iskušenjima. Nakon gostovanja u Vinkovcima koprivnički prvoligaš igrat će dva susreta pred svojim navijačima, a suparnici će mu biti Inter (19. kolovoza) i Karlovac tjedan dana kasnije.

Inače, pričuvna momčad Slavena Belupa nastavlja s odigravanjem tjednih prijateljskih utakmica i u utorak će gostovati u Dugom Selu kod istoimenog hrvatskog trećeligaša. Susret počinje u 18 sati, a trener Ferenčina prigodu za nastup dat će i nekim darovitim juniorima našega kluba.