FERENČINA: S DINAMOM MORAMO IGRATI BEZ OPTEREĆENJA, ALI HRABRO I ODGOVORNO

01.03.2013.


Gostovanje Slavena Belupa kod Dinama uvijek je bio najteži ispit za Koprivničance koji su u svojoj prvoligaškoj povijesti samo jednom slavili na maksimirskom travnjaku, jednom odigrali neodlučeno, a 16 put se u Podravinu vratili pognute glave.

Nema dvojbe, da farmaceute u Zagrebu i sutra očekuje veliko iskušenje, ali i prigoda da pokažu koliko znaju i kolike su njihove mogućnosti.
Svaka prvoligaška utakmica je teška, a posebno kada se igra s najjačim klubom u zemlji. Dinamo je uvjerljivo vodeći, nakon pobjede u susretu s Hajdukom bodovno je još više odmaknuo i ne treba trošiti riječi o njegovoj kvaliteti. Svi njegovi igrači su reprezentativci i naravno da je Dinamo favorit u igri s našim klubom – kazao je trener Slavena Belupa Roy Ferenčina i nastavio:
Od naših igrača očekujem hrabru i odgovornu igru s puno trčanja i koncentracije, kako u obrani tako i u napadu. Ako to provedemo na travnjaku onda imamo izgleda na povoljan ishod. Najvažnije, da se ne uplašimo velikog suparnika i da igramo bez ikakvog opterećenja, te da ne primimo pogodak u prvim minutama. Zato još jednom želim reći da moramo cijelu utakmicu biti maksimalno koncentrirani te iskoristiti svaku prigodu koja će nam se pružiti – završio je trener Ferenčina.
Za sutrašnju utakmicu u Maksimiru s Dinamom za momčad još neće kandidirati nedovoljno oporavljeni Čanađija, Batarelo, Gregurina i Grgić, te Bubnjić zbog crvenog kartona koji je dobio na startu proljetnog prvenstva s Hajdukom.