FERENČINA: OSTVARILI SMO CILJ I U PULI OSTALI NEPOBIJEĐENI

28.10.2012.


Neodlučeni ishod Slavena Belupa kod Istre 1961 u Puli itekako je značajan za koprivničkog prvoligaša koji je i dalje ostao na drugom mjestu prvenstvene ljestvice i kojeg bodovno mogao dostići samo Split, pobijedi li u nedjelju navečer gradskog rivala Hajduka.

Iako su domaćini imali više od igre i više povoljnih prigoda farmaceuti su u Puli uspjeli ostati netaknute mreže.
Nakon povratka u Koprivnicu trener Ferenčina bio je zadovoljan osvojenim bodom kod Istrijana, jer neodlučeni rezultat u gostima uvijek je dobar, iako je očekivao da će njegova momčad više pokazati na pulskom travnjaku.
Cilj nam je bio postići pozitivan rezultat, odnosno ne izgubiti u čemu smo i uspjeli. Čestitam našim igračima na neodlučenom rezultatu, a domaćinima na vrlo korektnoj igri. Nadali smo se da bi Puljane mogli iznenaditi iz protunapada, ali nažalost u tome nismo uspjeli. Tek pri kraju susreta mogli smo nešto više učiniti, ali je udarce Marasa i Gregurine sjajno obranio vratar Prskalo. No, prije toga Istra je također imala svojim prigoda, ali se naš vratar Pelin iskazao u vrlo dobrom izdanju – istaknuo je trener Slavena Belupa i nastavio:
U nedjelju će igrači imati slobodan dan a u ponedjeljak prije podne održat ćemo trening na kojem ćemo analizirati utakmicu u Puli, dok ćemo u utorak igrati susret osmine finala Hrvatskog kupa s trećeligašem Koprivnicom. Iako smo u tom susretu favoriti ogled sa „zelenima“ shvatit ćemo najozbiljnije, a prigodu za nastup najvjerojatnije će dobiti i neki igrači s klupe. Odmah nakon utakmice s Koprivnicom okrenut ćemo se prvenstvenom ogledu sa Splitom koji nam u subotu dolazi u goste i kojem ćemo se nastojati revanširati za poraz u prvom dijelu prvenstva – završio je Roy Ferenčina.