FERENČINA: ATHLETIC JE FAVORIT, ALI MI ĆEMO MU SE SUPROTSTAVITI HRABROM IGROM I BEZ KALKULACIJA

31.07.2012.


Slaven Belupo će kao i u Sjevernu Irsku na utakmicu trećeg pretkola Eurolige u španjolski Bilbao letjeti čarterom iz zagrebačke zračne luke, a polazak je predviđen u srijedu prije podne.

Odmah po dolasku u Bilbao momčad će imati kraći odmor i u večernjim satima službeni trening na stadionu San Mames na kojem će u četvrtak u 21 sat igrati s Athleticom.

Nakon posljednjih sjajnih igara sa sjevernoirskim Portadownom i s dvije uvjerljive prvoligaške pobjede, Cibaliom u Vinkovcima te Istrom 1961 u Koprivnici, farmaceuti mirno odlaze na prvi ogled sa Athleticom i nadaju se da će nastaviti s kvalitetnom igrom i na španjolskom travnjaku.

Idemo uspravno velikom suparniku, naši će igrači dati sve od sebe na utakmici u Bilbau i ne dvojim da će se predstaviti u maksimalnom izdanju. Pokazat ćemo im da i Hrvati imaju dobar klupski nogomet i kao što su oni ponosni na svoju Baskiju, tako smo i mi ponosni na svoju Hrvatsku – kazao je nakon utakmice s Istrom trener našeg kluba Roy Ferenčina i nastavio:
Iskreno, Athletic Bilbao je favorit, jedna su od najboljih europskih momčadi koja ima vrhunske i skupe igrače, prošle sezone Baski su igrali u finalu Europske lige, ali mi ćemo u susret ući hrabro i bez ikakvih kalkulacija. Njihov stadion sigurno će biti potpuno ispunjen, imaju sjajnu publiku i bit će nam draž nastupiti u takvom ambijentu. Nismo opterećeni velikim suparnikom i nadamo se dobrom ishodu – naglasio je Roy Ferenčina, koji za utakmicu u Bilbau ipak neće moći računati na još nedovoljno oporavljenom Davora Vugrinca i Maria Gregurinu, dok su mu ostali igrači na raspolaganju.

Hoće li u četvrtak navečer na stadion San Mames istrčati ista jedanaestorica koja je istrčala na koprivnički travnjak s Istrom 1961 još nije poznato, jer će Ferenčina početni sastav S Athletic Bilbaom odrediti tek nakon sutrašnjeg treninga u Španjolskoj.

Televizijskog prijenosa iz Bilbaa neće biti, već će poklonici nogometa moći slušati prijenos na drugom programu Hrvatskog radija.